torna

Detall de la notícia

Imatge 3276040

El programa "Viu la Cultura" de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports continua amb el seu cicle de concerts didàctics i ofereix a Mallorca el concert "Olives per somiar" de La Fada Despistada

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del programa “Viu la cultura” de la Direcció General de Cultura, continua amb el cicle de concerts didàctics amb el concert “Olives per somiar” interpretat per La Fada Despistada (Cecilia Giménez) a la veu, acompanyada de percussió i bateria (Teo Salvà), guitarra (Guillem Fullana) i baix (Joan Roca).
 
Més de 500 alumnes de diferents centres educatius de Mallorca d’educació infantil assistiran al concert didàctic que es duu a terme aquest dimarts 6 de març de 2018, a les 10.00 i a les 11.15 h.
 
La Fada despistada és un ésser màgic que vol ensenyar als més petits com es gaudeix si cantam abans d’anar a dormir. La seva feina és repartir somnis fantàstics: de jugar, de menjar, de volar... Quan apareix, a més de repartir somnis, presenta els seus amics, que són els contes, els badalls, la lluna i una maleta d’on treu una guitarra petitona, un llibre i el seu amic Cotonet.

Durant el concert, amb en Cotonet personatge de la història, la Fada ens explicarà cançons per anar a dormir, per somiar, per ballar i per despertar-se. Els nins i nines participen en aquesta activitat cantant, ballant les coreografies, badallant i, a vegades, dormint... I per si de cas, la Fada Despistada també ensenya a lluitar contra els “Catapums”, que són els malsons, amb un secret que només ella i les padrines coneixen...

Amb aquesta proposta es pretén que els infants coneguin la música com un joc, que els permet explorar el món que els envolta. A més, participen de l’espectacle amb atenció, interactuant amb els intèrprets i s’apropen al món musical treballant la veu, la memòria auditiva i l’expressió rítmica i corporal. Entenen el fet d’anar a un auditori com un espai per a la imaginació: “un món secundari en el qual la teva ment pot entrar, fer i crear dins del qual tot el que succeeix pot ser veritat” (J.R.R. Tolkien: “Arbre i fulla”).

Durant l’espectacle es treballaran els ritmes bàsics, els infants reconeixeran els compassos tocant-los i cantant-los.

El repertori d’"Olives per somiar" té com a punts de referència tot allò que envolta els somnis i la necessitat que tenim tots (grans i petits) de dormir bé i somiar.

Les cançons estan compostes, triades i ordenades de manera que conten una història, com si totes formassin part d’un conte, el missatge final del qual és: hem de cantar sempre per tenir somnis formosos i foragitar els malsons.

A més de la música, l’espectacle compta amb una escenografia, vestuari i projeccions audiovisuals que li confereixen tot un simbolisme oníric i relaxant que fan de la música un llenguatge senzill, entenedor i profund.
 
Centres participants:
 
Dimarts,  6 de març de 2018
 
10.00 h:  CEIP SON OLIVA,  CEI TACA I CEIP PUIG DE NA FÀTIMA
 
11.15 H: CEIP AINA MOLL I MARQUÉS, CEIP VERGE DE LLUC