torna

Detall de la notícia

El Govern expressa el condol per la mort de Josep Buades Costa, empresari dedicat a l'esport

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports expressa el condol per la mort de Josep Buades Costa, així com el suport a familiars, amics i companys.

Josep Buades Costa (1932-2018), empresari que va dedicar també la seva vida a la seva altra passió, l'esport, va ser un visionari en promoció esportiva i dedicà molts dels seus recursos vitals i econòmics a l'esport, al futbol principalment.
 
Fou directiu del C. E. La Soledat, del C. E. Consell, del Reial Club Esportiu Mallorca, o de la Federació Balear de Futbol, fundador, president i vicepresident de la Reial Societat Alfons XIII –germen de l'actual S. A. D. Mallorca. Promotor del Trofeu Internacional Ciutat de Palma, i del Trofeu Buades Electricista d'aquest esport. Pel que fa al Futbol Sala, fou propietari del Buades Electricista, el qual es proclamà subcampió d'Espanya (88-89) i subcampió d'Europa (92-93).
 
Entre les seves últimes iniciatives esportives, va fer dipositari al Centre d'Interpretació de l'Esport de les Illes Balears (CIEIB) de la seva extensa biblioteca esportiva. La conformen prop de deu mil monografies dedicades a l'esport on hi són representades la majoria de disciplines esportives en diversos idiomes –vint-i-un en total–. En destaquen les monografies dedicades a l'esport en l'àmbit illenc, la valuosa col·lecció de volums dedicats als escacs o l'àmplia mostra de biografies esportives, per destacar-ne algunes. Així mateix, com a protector de l'esmentada institució, va possibilitar l'adquisició de diverses i interessants col·leccions filatèliques dedicades igualment a l'esport. La formen més de cinc mil segells, i en destaquen les diverses col·leccions de segells dedicats a l'olimpisme.
 
Li foren concedides les insígnies d'or de la Federació Balear de Futbol, i del seu Comitè d'Àrbitres; i fou mereixedor de la Medalla d'Or del Consell de Mallorca (2006).