torna

Detall de la notícia

Imatge 3274766

Negueruela anuncia noves mesures en l'àmbit de la prevenció de riscos en el sector de la construcció

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha anunciat avui al Parlament l’adopció de noves mesures per a la prevenció de riscos laborals en l’àmbit de la construcció. En primer lloc, Negueruela ha anunciat la propera incorporació de tres tècnics especialistes en salut laboral a la plantilla del departament de Seguretat i Salut de la Conselleria. Amb aquestes incorporacions s’assolirà el nombre màxim de tècnics que haurà tingut Treball.

En aquesta línia, el conseller ha informat de les converses que s’estan mantenint amb el Ministeri d’Ocupació, per tal d’incrementar els efectius en prevenció el més aviat possible. Així mateix, el conseller ha anunciat la posada en marxa d’una campanya d’inspecció en construcció, on es visitaran més de 100 obres, juntament amb Inspecció de Treball.

Negueruela ha assenyalat que el Govern de les Illes Balears ha fet un esforç pressupostari en matèria de salut laboral. En aquest sentit, ha recordat que en 2018 s’han invertit més de 3 milions d’euros, quant la mitjana d’inversió en prevenció de l’anterior legislatura era inferior a 2 milions d’euros. Per això, ha demanat que en el debat sobre el futur Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), que es crearà a través de la llei de Promoció de la Seguretat i Salut en el Treball, s’arribi al màxim consens possible entre tots els grups parlamentaris.

En darrer terme, el conseller s’ha compromès a comparèixer en comissió parlamentària a petició pròpia per tal de donar compte dels resultats de l’Estratègia de Seguretat i Salut Laboral.