torna

Detall de la notícia

Imatge 3260587

Els creadors visuals de les Balears desembarquen a la setmana de fires de Madrid amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports

Fins a 24 artistes de les Illes Balears exposen la seva obra aquesta setmana a Madrid. Diverses fires coincideixen durant aquests dies, del 20 al 25 de febrer, i les Illes Balears hi tenen una representació significativa gràcies al suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, i la col·laboració d’Es Baluard, Museu d’Art Contemporani de Palma.
 
A partir d'aquest mateix dimarts, la consellera Fanny Tur és a Madrid per visitar els artistes, comissaris i també els dos projectes expositius que s’hi mostraran aquests dies i que han comptat amb l’organització de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, per part de l'Institut d'Estudis Baleàrics: la col·lectiva “Emergències 10+1”en el marc de la fira JustMAD9, organitzada conjuntament amb Es Baluard, i que la consellera visita a les 18h acompanyada dels seus comissaris: la directora d'Es Baluard, Nekane Aramburu, i Ignacio Cabrero. L'altra exposició col·lectiva organitzada per la Conselleria és la titulada “Islas de dibujo: trazos comunes” en el marc de la fira Drawing Room que es fa al Círculo de Bellas Artes i on també hi ha la Galeria Fran Reus. Tur, a més, aprofita fins a dijous la setmana de fires d’art a Madrid per visitar també diversos galeristes de les Illes Balears que exposen tant a ARCO (Pelaires, Horrach Moyà i L21) com a ArtMadrid.
 
JustMAD9
 
Del 20 al 25 de febrer té lloc la fira JustMAD9, una fira d’art emergent que acull “Emergències 10+1”, una exposició col·lectiva amb la participació d’11 artistes emergents residents a les Illes Balears. La selecció d’artistes s’ha fet a partir d’una convocatòria i visionat de portfoli entre els assistents al programa formatiu “Les Clíniques” d’Es Baluard, organitzat entre l’Institut d’Estudis Baleàrics i Es Baluard, en la qual s’hi varen presentar 21 candidats. Els artistes seleccionats que finalment hi participen són: Arantxa Boyero, Julià Panadés, Laia Ventayol, Lara Fluxà, Laura Marte, Laura Torres, Magdalena Planas, Mar Guerrero, Maria Uribe, Marina Planas i Marta Pujades.

Dins de les activitats paral·leles de la fira, el mateix dia de la inauguració, aquest dimarts 20, hi ha programada una visita a l’estand de l’Institut d’Estudis Baleàrics, una trobada amb els artistes i comissaris de l’exposició col·lectiva, que són Ignacio Cabrero i la directora d’Es Baluard, Nekane Aramburu; i una “microacció” d’Arantxa Boyero, una de les artistes de l’exposició col·lectiva, anomenada “Uña terapia”. Aquesta acció es repetirà els dies 22, 23, 24 i 25 de febrer.

A més, també seran presents a JustMAD9, gràcies al suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’artista Bel Fullana (premi Ciutat de Palma d’arts visuals 2017) amb la galeria madrilenya Herrero de Tejada, i la galeria d’Alaró Addaya amb les obres de l’artista lleonès David Crespo.
 
Drawing Room

Del 21 al 25 de febrer de 2018 se celebra al Círculo de Bellas Artes de Madrid la 3a edició de la fira Drawing Room Madrid, l’única fira especialitzada en dibuix contemporani a Espanya. Hi exposen 30 galeries de 7 països diferents i, com a activitat destacada, enguany, s’organitza l’exposició ”Islas de dibujo: trazos comunes”, una exposició col·lectiva d’artistes emergents de les Illes Balears.

Aquesta exposició ha estat comissariada per l’experta portuguesa en dibuix contemporani i directora del Museu Nacional de Arte Contemporánea - Museu do Chiado de Lisboa, Emília Ferreira. Els artistes illencs que hi exposaran són: Andreu Maimó, Astrid Colomar, Bel Fullana, Dolores Sampol, Joan Cortés, Mari Jo Ribas, Nuria Román, Ricard Chiang, Teresa Matas i Adrián Martínez.

A més, també serà present a Drawing Room l’artista Damià Vives, amb la galeria de Palma Fran Reus.

Altres fires
 
Per altra banda, aquesta setmana també tenen lloc altres fires a Madrid com ARCO, Art Madrid’18, El Trastero, Supersimétrica, Hybrid Art Fair & Festival, etc. on hi assisteixen diverses galeries de les Illes Balears. Algunes són: Galeria 32 de Pollença i les galeries Pep Llabrés, Kewenig, Horrach Moyà, Pelaires i el Trastero de Palma.