torna

Detall de la notícia

Imatge 3260443

Armengol destaca el paper de Farmers & Co en la difusió dels productes locals

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha clausurat l’acte de presentació de Farmers & Co a Mallorca, una cooperativa que agrupa 14 cooperatives agroalimentàries de les illes. Armengol ha destacat el paper de Farmers & Co en el desenvolupament de l’economia local, ja que amb 6.000 socis i 600 productors, aconsegueix posicionar, fora de les illes, més de 500 productes locals.
«Projecte de suma, unió i esforç conjunt. Demostra que junts som més forts. Projectes emblemàtics. Junts som més forts.
«Illes fràgils. El mar ens uneix, no ens separa. Quatre illes que volem créixer d’una altra manera. Una forma més justa i solidària. Paisatge. Mantenir el paisatge en el futur. Són els nostres pagesos.
«Ajudau petits productors i pagesos —ha continuat la presidenta—, persones que s’estimen el camp, a donar sortida a productes artesans i de la terra, que s’identifiquen amb la nostra història i la nostra tradició. Teniu un paper vertebrador en l’econòmic i el social, i demostrau que junts som més forts que per separat», ha manifestat.
La titular de l’executiu ha posat en relleu la capacitat d’innovació i modernització del projecte presentat: «A Balears sempre hem parlat de la necessitat d’obrir-nos a nous mercats i d’apostar per la qualitat i la diferenciació. Farmers & Co demostra que tot això és possible, fins i tot en un sector tan tradicional com és l’agrícola i ramader.
«Heu aconseguit un model de creixement equilibrat entre els valors tradicionals del patrimoni rural i el comerç de proximitat, i les exigències de l’economia moderna».
En aquesta línia, la representant del Govern ha volgut incidir en la forma d’aconseguir-ho: «Sou un exemple que existeixen camins d’èxit solidaris per fer comunitat. Demostrau que les cooperatives sou un model empresarial capaç d’adaptar-se als canvis. I ho feis sustentats en valors solidaris, respectant el nostre paisatge i fent possible que creixem de forma més justa i responsable, perquè futures generacions visquin a una terra millor de la que hem trobat.
«És necessari difondre la vostra missió, en la part empresarial i la social, i construir, entre tots, una societat on la prosperitat sigui compartida. Només així serem capaços d’avançar cap a un futur més solidari, inclusiu i sostenible, que respecti el nostre paisatge i on tots caminen cap endavant», ha afegit la presidenta.
Armengol també ha defensat la necessitat d’un règim especial per a les Balears que millori la competitivitat de les empreses de les illes i que compensi els sobrecosts de les empreses per proveir-se i distribuir els seus productes. «Demanam igualtat de condicions, que es reconegui el que som. No és just que les cooperatives d’aquí ho tenguin més complicat que les de la resta d’Espanya».