torna

Detall de la notícia

Imatge 3260431

El patrimoni marítim de les Balears serà protagonista del cupó de l'ONCE de la diada de l'1 de març

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assistit a la presentació de la imatge del cupó de l’ONCE del proper dia 1de març, Dia de les Illes Balears. El protagonista del cupó és el patrimoni marítim de les Illes, representat amb el llaüt Alzina, una embarcació construïda el 1945 a Cala Rajada pel mestre d’aixa Miquel Rosselló, declarada BIC (Bé d’Interès Cultural) i que l’any 2008 tornà a la mar, després de ser restaurada per l’escola de mestres d’aixa del Consell de Mallorca.
 
Armengol ha començat amb un agraïment a la feina que duen a terme l’ONCE i les entitats del tercer sector, «que fan que aquesta societat sigui molt més justa». D’altra banda, ha destacat que aquesta embarcació és «emblemàtica i part del nostre patrimoni» i ha reivindicat la mar Mediterrània com una «mar de trobada i de diàleg, i un pont de trobada entre cultures». Per la seva banda, Jordi Nadal, vocal de l’associació Alzinaires, que difon el valor patrimonial d’aquest llaüt, ha agraït a l’ONCE l’oportunitat que els ofereix perquè L’Alzina «viatgi per tot Espanya a les carteres de moltíssima gent» i ha recordat que L’Alzina és un patrimoni viu.
 
La presentació s’ha dut a terme al Club Nàutic S’Arenal, on està amarrat el llaüt. A més de la presidenta, hi han assistit la consellera de Presidència, Pilar Costa; la consellera de Salut, Patricia Gómez; el delegat territorial de l’ONCE a les Balears, Josep Vilaseca; la presidenta del Consell Territorial de l’entitat, Carmen Soler; el director del Club Nàutic S’Arenal, Ferran Muniesa, i el representant de l’Associació Alzinaires, Jordi Nadal.