torna

Detall de la notícia

Imatge 3260147

Surten a licitació les obres d'ampliació de l'IES Joan Ramis i Ramis per més de 2,7 milions d'euros

 

La Conselleria d’Educació i Universitat publica avui en el BOIB la licitació de la important reforma que es farà a l’IES Joan Ramis i Ramis, de Maó. Aquest projecte surt a licitació per 2.766.716 euros i té un termini d’execució de 12 mesos.

L’ampliació del Ramis i Ramis parteix d’un projecte redactat el 2010, que s’ha actualitzat, i preveu, a més d’aules noves repartides en dos pisos, un arxiu històric ubicat a la planta baixa. El fet que les obres siguin compatibles amb el funcionament ordinari del centre, ja que es tracta d’una nova edificació annexa, facilita el procés d’execució.

Important projecte d’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis, a Maó

El projecte planteja construir una ampliació del centre en tres plantes perllongant els passadissos actuals de cada planta fins a una superfície total ampliada de 1.652,67 m², amb una inversió de 2.766.716 euros, la qual cosa permetrà la retirada definitiva de les cinc aules modulars del centre. Es preveu que, una vegada adjudicades, les obres tenguin un termini d’execució de 12 mesos.

A la planta baixa s’hi ubicarà l’arxiu museu per al manteniment, la salvaguarda i la difusió del patrimoni que l’Institut guarda d’ençà que es va crear: llibres, instruments i tota mena d’objectes per a l’ensenyament utilitzats al llarg del temps. També s’ha previst situar en aquesta planta una porxada coberta per usar-la a l’hivern, ja que el centre només en té una de molt petita.

A la planta primera, hi haurà set aules polivalents més, per satisfer les necessitats d’espai.

A la planta segona, s’ha previst ubicar-hi un taller d’instal·lació i reparació d’informàtica i dues aules per al cicle formatiu d’Informàtica. En aquesta planta hi haurà tres aules polivalents més per al servei general del centre.

A les dues plantes s’hi han de situar nous serveis i s’hi han de distribuir dues escales noves: una de 1,70 metres d’amplada com a mínim per al servei d’aquesta ampliació i una altra d’exterior de 1,50 metres d’amplada per a l’evacuació d’aquesta part del centre en cas d’emergència.

Una vegada publicat en el BOIB, totes les empreses interessades poden presentar-se al procés de licitació.

Cal destacar que, originàriament, aquest projecte d’ampliació estava previst per al 2019 i s’ha avançat per donar resposta a les demandes de la comunitat educativa i a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Aquesta actuació, de més de 2,76 milions d’euros, és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes.