torna

Detall de la notícia

Imatge 3259885

Armengol destaca la importància de protegir els drets de la nova ciutadania digital

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha clausurat la Jornada de ciberseguretat "Balears en Digital" organitzada per Telefónica. Armengol ha assenyalat que, davant els reptes de la societat digital, és necessari que «agents econòmics i socials, juntament amb les administracions, establim un full de ruta que ens projecti cap a un futur que aporti noves solucions, mentre es preserven i protegeixen els drets de la nova ciutadania digital».

La presidenta ha posat de manifest la necessitat de fomentar «un entorn virtual fiable i segur, en què la seguretat i la intimitat siguin valors complementaris». «Tot i que les necessitats s’han digitalitzat i no hi ha barreres entre la vida real i la virtual, els drets són igualment vàlids en l’àmbit físic i en l’àmbit digital», ha afegit.

En aquest sentit, ha manifestat que és prioritari avançar en el camp normatiu, amb lleis que protegeixin drets digitals i tipifiquin nous comportaments, i ha posat en relleu la importància de considerar «l’estructura digital i tecnològica com un element estratègic al nivell d’altres infraestructures bàsiques, com poden ser les sanitàries, les carreteres o el subministrament energètic».

La titular de l’executiu ha expressat que des del Govern es treballa en la creació d’un centre de dades i un arxiu digital, que «sigui el cor digital de les administracions de les Illes Balears» i vetli pels seus ciutadans.

La representant del Govern ha afegit que la digitalització permetrà avançar en el camí del big data, i convertir dades en informació de valor que permetrà «preveure problemes i avançar solucions», un fet que en el futur també ha d’afavorir «la creació de serveis públics digitals, integrals i personalitzats, amb solucions a mida per a cada persona, que facilitin la vida dels ciutadans».