torna

Detall de la notícia

Imatge 3252522

Francina Armengol es reuneix amb un centenar d'entitats de Ciutadella

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha visitat Ciutadella, en el marc de les visites que du a terme per conèixer la realitat dels municipis de les Balears i la incidència que hi tenen les polítiques del Govern. Aquesta visita finalitzarà amb una reunió en què hi participaran un centenar d'entitats ciutadellenques i que es durà a terme a partir de les 18.30 a l'IES Josep Maria Quadrado.

Obres al port

La visita ha començat amb una reunió amb la corporació municipal. Tot seguit, la cap de l'executiu, acompanyada pel conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha comprovat de primera mà les obres que es duen a terme tant al port interior com al de Son Blanc.

La presidenta Armengol ha recordat que durant la legislatura passada pràcticament no es va invertir en els ports de les Balears i que alguns d'ells estaven en procés de privatització. «Ara, en canvi, tenim una empresa pública que ja és autosuficient y s'ha invertit en la majoria de ports que ho necessitaven, ja fos per urgència o per necessitats estructurals», ha indicat, per ressaltar després que durant aquesta legislatura s'invertiran 40 milions d'euros als ports illencs.

Actualment, el port interior és objecte d'unes obres de millora integral. La primera fase d'aquestes obres consisteix en la reconstrucció del paviment del moll sud i la instal·lació de les torretes elèctriques, que ja estan col·locades. Pel que fa a la segona fase, està previst que s'iniciï a l'octubre, després de la temporada d'estiu. El cost total és de 2,9 milions. Cal tenir en compte, a més, que fa un any ja es van invertir d'urgència 1,1 milions d'euros en aquest port, per reparar un esfondrament.

Al port exterior (Son Blanc) hi ha actuacions previstes per un total de 7,5 milions d'euros. Actualment, s'estan adequant els accessos del passatge, amb unes obres que tenen un cost de 2,75 milions d'euros. Més endavant, s'iniciarà l'adequació del moll sud i la reforma dels banys, a més d'una reforma de l'estació marítima, que està pendent de data.

FP d'Hoteleria i turisme

Posteriorment, la presidenta i el conseller Pons s'han dirigit a l'IES Maria Àngels Cardona, on, acompanyats pel conseller d'Educació i Universitat, Martí March, han presentat el projecte arquitectònic del futur centre integrat de formació professional que es farà a l'antiga estació marítima de Ciutadella.

Durant aquesta legislatura, a Ciutadella s'estan realitzant inversions en diversos àmbits. En educació, està previst que el mes que ve comenci la reivindicada ampliació del CEIP Pintor Torrent, que suposarà una inversó de prop d'un milió d'euros. També el mes que ve està previst que s'iniciïn les obres de canalització de la dessaladora, que permetran que arribi aigua potable de qualitat al municipi. En cultura, el pressupost de 2018 preveu 400.000 euros per acabar d'equipar el teatre del Born. També hi ha hagut inversions i ajuts en matèria d'indústria, energia i salut, entre d'altres.