torna

Detall de la notícia

Imatge 3252490

El Govern, el Consell i l'Ajuntament acorden construir una nova residència as Castell

El Govern, el Consell de Menorca i l'Ajuntament des Castell han acordat la construcció d'una nova residència per a persones grans en situació de dependència, que s'ubicarà a la urbanització de Santa Anna. El nou equipament es projectarà per cobrir entre 70 i 80 places, i es preveu que suposi una inversió de devers 6 milions d'euros.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada per la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha visitat el solar, que fa devers 3.000 metres quadrats i que l'Ajuntament ha de cedir al Govern. La cap de l'executiu ha ressaltat «l'empenta» que aquest Govern ha donat a l'aplicació de la llei de la dependència i «l'aposta ferma de cara a les persones en situació de dependència i també a les seves famílies» que suposa la inversió en aquests equipaments. Per la seva banda, la consellera Santiago ha informat que actualment a Menorca «hi ha 251 places de residència per a persones en situació de dependència» i que amb la inversió que comença durant aquesta legislatura augmentarà l'oferta en prop de 230 noves places. Per tant, «pràcticament duplicam l'oferta que tenim», ha dit.

Pel que fa als terminis, el Govern preveu convocar el concurs arquitectònic enguany i es compromet a incloure les partides necessàries per executar el projecte en els pressuposts dels propers tres anys (2019, 2020 i 2021). El Govern, a través de la Conselleria de Serveis Socials, en finançarà la construcció.

A la visita també hi han participat la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el batle des Castell, Lluís Camps. Camps ha recordat que aquest equipament dona solució a una reclamació històrica del municipi. Tant el batle com la presidenta del Consell han ressaltat la bona col·laboració entre les tres institucions.

230 places més

El Govern de les Illes Balears ha iniciat els procediments per crear devers 230 places per a persones grans dependents a l'illa de Menorca. Així doncs, a aquestes 70-80 places des Castell s'hi han de sumar entre 110 i 120 places que es crearan amb la construcció de la nova residència de Maó, les 13 places amb què s'ampliarà la residència municipal de Ferreries i la creació d'entre 15 i 20 places més a Sant Lluís.

Per fer possible tots aquests projectes, s'ha arribat a acords amb tots els ajuntaments implicats i també amb el Consell de Menorca.