torna

Detall de la notícia

Imatge 3252452

Gómez signa la Resolució per la qual es constitueix la Plataforma d'Oci de Qualitat de les Illes Balears

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha signat avui la Resolució per la qual es constitueix la Plataforma d’Oci de Qualitat de les Illes Balears com a òrgan col•legiat de caràcter consultiu, que integra representants de l’Administració, la societat civil i les empreses.

“Tot i que la Plataforma ja està operativa des de fa uns anys, el fet de dotar-la d’entitat jurídica li conferirà més pes a l’hora d’aconseguir els objectius que ja es treballen i els que es plantegin en el futur”, així ho ha explicat la consellera durant l’acte de signatura, en el qual han participat membres de la Plataforma i també s’hi ha presentat el díptic informatiu.

Gómez ha destacat la aposta decidida de la Conselleria per la prevenció de la malaltia i la promoció de la salut i el compromís amb els joves. Així, ha explicat que un dels objectius prioritaris és la prevenció del consum d’alcohol en els menors i ha ressaltat la importància d’afrontar els reptes de manera conjunta i transversal amb la participació de tots els actors que hi estan implicats.

D’aquí la importància de la Plataforma que, ha remarcat Gómez, és una eina de participació activa molt important en la qual estan representades les diferents administracions, organitzacions de la societat civil i la indústria de l’oci, i que té per finalitat desenvolupar estratègies comunes i consensuades.

Concretament, treballa en accions de sensibilització de la societat i de la indústria, en la formació dels diferents agents implicats i dotar d’eines les administracions locals per aconseguir unes bones pràctiques cap a un model de festa més saludable.

La Plataforma està integrada pel Consell de la Joventut; el Consell d’Estudiants de la UIB; la Federació Autònoma d’Estudiants; l a FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears); les agrupacions empresarials Caeb, Pime, Acotur, la Federació Hotelera de Mallorca, l’Associació Hotelera de Menorca, la Federació Empresarial Hotelera d’Eivissa i Formentera; la Confederació de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA); la FAPA; la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i d’Alumnes de l’Escola Catòlica de les Illes Balears; els consells insulars, diversos ajuntaments i diferents conselleries.

A més de l’impuls a la Plataforma, la consellera Gómez ha recalcat que Salut ha posat en marxa mesures com l’elaboració d’una llei sobre l’abordatge integral de les addiccions a les Illes Balears. En aquesta llei, entre d’altres coses, es preveu prohibir el consum d’alcohol per part dels menors.