torna

Detall de la notícia

Imatge 3252314

Martí March ha visitat el CEIP Pintor Torrent de Ciutadella

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha visitat avui matí el CEIP Pintor Torrent de Ciutadella. En el decurs de la visita ha mantingut reunions amb l'equip directiu del centre, l'associació de mares i pares i el claustre. A la visita l'han acompanyat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, i el delegat d'Educació a Menorca, Joan Marquès.

Tota la comunitat educativa ha expressat la seva satisfacció davant l'imminent inici de les obres d'ampliació i reforma del centre que es preveu que comencin el mes de març i que es reivindicaven des de fa molts d'anys.

En aquest sentit March ha explicat que "just en arribar a la Conselleria ja ens reunírem amb els representants dels centre per tal de posar en marxa aquesta reforma i en el 2019 el Pintor Torrent ja tendrà els equipaments que li corresponen". El conseller ha recordat també que està a punt de sortir la llicència per a la construcció de l'ascensor del CEIP Mare de Déu de Gràcia i de l'ampliació de l'IES Joan Ramis i Ramis.

En total es preveu una inversió de 974.324 euros i s'emmarca al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte té un termini d’execució de 8 mesos
L'obra contempla l’ampliació del centre amb la construcció d’un nou edifici on s’ubicarà un gimnàs amb un magatzem, un nucli de banys i vestuaris amb un bany adaptat i, un despatx. També s’ubicarà al pati una nova pista de bàsquet junt a la de futbol. El projecte té prevista la connexió entre els dos edificis -el nou i l’actual- mitjançant un porxo exterior. 

Aquesta reforma inclou també la supressió de les barreres arquitectòniques per millorar la accessibilitat del centre, així com actuacions en les instal·lacions elèctrica i tèrmica, i en els dispositius contraincendis. Per millorar l’accessibilitat s’instal·larà un ascensor adaptat a l’edifici principal i es faran actuacions per l’adaptació dels itineraris i accessos als dos edificis.  

Aquesta actuació per a la millora de l'accessibilitat del centre és una de les obres previstes al Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes per tal de respondre de manera ordenada i objectiva a les nombroses necessitats estructurals que presenten els centres educatius de Balears.