torna

Detall de la notícia

Imatge 3244397

La propera setmana s'iniciaran les classes presencials del FOLC (Pla de Formació Lingüística i Cultural)

La propera setmana s’iniciaran les classes presencials de les diferents assignatures i mòduls del Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), coneguts popularment amb el nom de cursos de reciclatge de català per al professorat. Aquests cursos, dependents del Servei de Formació Homologada i Capacitació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i organitzats en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears mitjançant conveni, es duran a terme a les seus universitàries de Menorca i Eivissa i a l’edifici Sa Riera de Palma a Mallorca.

La finalitat del FOLC és permetre adquirir i actualitzar les habilitats lingüístiques necessàries tant per a l’ensenyament de la llengua catalana en determinats nivells educatius com per a l’ensenyament en llengua catalana de les àrees curriculars corresponents a l’ensenyament no universitari.

En total, s’impartiran 25 cursos presencials: 15 a Mallorca, 5 a Menorca i 5 a Eivissa. També s’impartirà un curs en línia de Didàctica de la llengua amb alumnes de les tres illes. A més, per facilitar l’accés de totes les persones als cursos i donar resposta al total de persones matriculades, en aquells casos en els quals el nombre de matriculats ha estat inferior al mínim requerit, els alumnes seran atesos en línia per un dels professors que també imparteix el curs presencialment.

El total d’alumnes matriculats a aquests cursos és de 569, distribuïts de la següent manera: 392 alumnes a Mallorca, 74 a Menorca i 103 a Eivissa i Formentera. En total, treballaran en el seu desenvolupament 23 professors i professores.

Per altra banda, a partir del 26 de febrer i fins al 12 de març estarà obert el termini de matrícula per a les proves lliures dels mateixos cursos.