torna

Detall de la notícia

Imatge 3242627

El Govern iniciarà la construcció de 19 habitatges al carrer de Xarch d'Eivissa el proper mes de maig

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i pel batle d’Eivissa, Rafel Ruiz, ha visitat avui el solar on s’ubicarà una de les quatre noves promocions d’habitatge públic que inclou el Pla d’Habitatge 2017-2020 per a Eivissa. Es tracta d’una promoció de 19 habitatges al carrer de Xarch, que es començarà a construir el proper mes de maig, amb una durada prevista de les obres de 18 mesos i una inversió estimada de 2,3 milions d’euros.

 

 

Armengol ha destacat el “compromís” d’aquest Govern amb els ciutadans i ciutadanes, també pel que fa a polítiques d’habitatge. A més, ha destacat que Eivissa és un dels “punts calents” en aquest tema. “És aquí és on havíem de fer l’esforç inversor i l’esforç polític més important per poder donar sortida a una problemàtica”, ha dit la presidenta, per destacar després que dels 50 milions d’euros d’inversió que preveu el Pla d’Habitatge, 18 milions s’invertiran a Eivissa. “Això demostra la prioritat que donam a l’illa”, ha indicat. Per la seva banda, el conseller Pons ha destacat que “ens hem marcat un objectiu a deu anys vista de poder arribar als 5.000 habitatges públics”.

 

La promoció del carrer de Xarch s’executarà en un solar de 1.406 metres quadrats cedit per part de l’Ajuntament d’Eivissa al Govern. Dels 19 habitatges, n’hi haurà 7 d’un dormitori, 7 de 2 dormitoris (2 dels quals adaptats) i 5 habitatges de 3 dormitoris. Tots es destinaran al lloguer.

 

206 pisos públics a Eivissa

El Pla d’Habitatge preveu la construcció de 206 pisos de protecció oficial a Eivissa. Això suposarà un augment del 275 per cent del parc d’habitatge públic de l’illa, que actualment és de només 75 pisos.

 

Les altres tres promocions que s’iniciaran enguany són les següents:

 

  • Una promoció de 24 habitatges al carrer de Pere Matutes en un solar de l’Ajuntament que se cedeix a l’Ibavi. El pressupost per aquesta promoció és de 2,8 milions i l’ inici de les obres està previst per a l’octubre 2018.
  • 43 habitatges a la UA-14 (en un solar de l’Ajuntament d’Eivissa). El pressupost és de 5 milions i l’inici de les obres està previst per al desembre de 2018.
  • 120 habitatges al carrer Cubells, amb un pressupost de 7,6 milions. Està previst que les obres comencin el desembre d’enguany. En aquest cas, el Consell d’Eivissa en finançarà el 50 %. La promoció s’ubicarà en un solar situat darrere de la nova comissaria d’Eivissa i serà necessari signar un conveni amb el Ministeri d’Interior.