torna

Detall de la notícia

Imatge 3236378

Armengol apunta al Règim Especial de Balears com a via per millorar la competitivitat de les pimes de les Illes

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat, en el marc dels I Premis PIMEM, la importància d’aconseguir un Règim Especial de Balears que millori la competitivitat de les petites i mitjanes empreses de les Illes i que els permeti obrir-se camí en igualtat de condicions.

Armengol ha subratllat el paper social d’aquestes empreses –més enllà de l’àmbit econòmic i el laboral–, que suposen el 97% del teixit empresarial de Balears. “Unes empreses vitals pel nostre desenvolupament, amb famílies i patrimoni personal al darrera, instal·lades a cada racó i sector de les illes”.

“Darrere cada nova idea, sempre hi ha el naixement d’una PIME –ha continuat la presidenta–. I darrera aquesta, valentia, experiència, esperit de superació i capacitat d’adaptació”.

La titular de l’executiu ha manifestat que si bé en aquests moments la tendència econòmica és positiva, el Govern ha anat engegant mesures, en consens amb agents econòmics i socials, per ajudar a crear i consolidar el teixit empresarial, “pensant en el present, però també en el llarg termini”, amb l’objectiu d’assolir un model econòmic i social divers i inclusiu, on hi hagi “prosperitat compartida”.

En aquest sentit, ha posat de relleu mesures com el Pla d’Indústria i el Pla d’Autoocupació i Foment de l’Emprenedoria, o un Pla d’Internacionalització d’Empreses “que converteixi el món en el vostre mercat”. Unes iniciatives que se sumen al programa iComerç, i que pretén “ajudar als comerços de tota la vida a evolucionar, perquè els negocis perdurin generació rere generació, preservant així part de la nostra història”.

En la mateixa línia, la titular del Govern també ha assenyalat que l’Administració està donant passes que aporten confiança a autònoms i petites i mitjanes empreses, reduint a menys de 18 dies el pagament a proveïdors, mínim històric, amb la tranquil·litat que això comporta per a l’exercici de la seva activitat.