torna

Detall de la notícia

Imatge 3235339

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports felicita l'equip de "Woody & Woody" de Jaume Carrió i Laura Gost pel Goya a millor curtmetratge d'animació

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, així com l'Institut d'Estudis Baleàrics i la Illes Balears Film Commission que en depenen, volen donar l’enhorabona a l'equip de “Woody & Woody” pel Goya obtingut en la categoria de millor curtmetratge d'animació en la 32a edició dels premis que atorga l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya.

“Woody & Woody”, dirigida pel cineasta mallorquí Jaume Carrió i escrita també per la mallorquina Laura Gost, amb veu de Joan Pera -l’actor català que sempre ha doblat la veu de Woody Allen-, ha aconseguit finalment el premi al millor curtmetratge d’animació per a una cinta que, després de sumar múltiples premis en certàmens, l’equip ha intentat que arribi a mans del gran l’homenatjat, el cineasta novaiorquès.

El curtmetratge d’animació neix en clau d'’homenatge cinèfil a la trajectòria de Woody Allen, amb diàlegs frenètics plens d'ironia i enginy i amb uns dibuixos de traços vibrants que semblen moure's a ritme de jazz, a través d'una banda sonora original signada pel músic mallorquí Miquel Àngel Aguiló. Adri Bonsai és la directora d'’animació d'aquest curtmetratge de 12 minuts, animat per Tomeu Mulet i ella mateixa. És una producció de CEF, Tomavistes i IB3, amb el suport del Consell de Mallorca.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, ha donat suport a la producció "Woody and Woody" amb un total de 3.486 € per a publicitat, còpies de DVD i enviament per part de la consellera d'una carta de recomanació acompanyada de DVD, dirigida a 1.338 acadèmics, a més de comptar amb l'assessorament tècnic de la Illes Balears Film Commission.

Cal recordar que tant Jaume Carrió com Laura Gost són guanyadors d'Art Jove, el certamen que convoca l'Institut Balear de la Joventut; en el cas de Carrió de l'Art Jove de Curtmetratges de 2009 i en el cas de Gost, del certamen de relats "Dones i homes escriuen en lila" de 2016.

Des del Govern de les Illes Balears també s'expressa la gratitud per a "Incerta glòria", llargmetratge del director mallorquí Agustí Villaronga, l'altra preferida des de les Illes Balears, per haver estat nominada al premi Goya a millor guió adaptat, i que no ha pogut fer-se amb l'estatueta.