torna

Detall de la notícia

La dramatúrgia catalanobalear desembarca, a través de l'Institut Ramon Llull, a Buenos Aires, Montevideo i Lima dins el Temporada Alta

Un any més, el festival Temporada Alta, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, exerceix de plataforma de promoció i projecció internacional de la dramatúrgia catalana i de les Illes Balears a Amèrica Llatina. En aquesta sisena edició, entre els artistes i companyies convidats hi ha el mallorquí Xisco Rosselló i els catalans Guillem Albà i Clara Peya, Animal Religion, Anna Alarcón i Laia Alsina. Els seus espectacles es podran veure entre l’1 i el 25 de febrer  a teatres i centres culturals de Buenos Aires, Lima i Montevideo. 

‘Temporada Alta a Amèrica Llatina 2018’ tindrà lloc a les capitals de l'Argentina, l'Uruguai i el Perú del 1 de febrer al 25 de febrer. Integren el programa un total de 3 espectacles, 45 funcions i la sisena edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic.

Les obres que viatgen aquesta vegada són ‘"Pluja", un espectacle íntim de música, titelles i teatre visual dels artistes Guillem Albà i Clara Peya; "Indomador" on el circ contemporani dels Animal Religion qüestiona els límits entre humanitat i animalitat; i “Psicosi de les 4.48” que reflexiona sobre la malaltia de la depressió amb la intensa interpretació d’Anna Alarcón. Les tres peces passaran pels escenaris de  la sala Timbre4 (Buenos Aires), la Sala Verdi, el Centro Cultural de España (Montevideo) i teatres de Lima coordinats per Aliança Francesa.

Del 7 al 11 se celebrarà a la capital argentina el sisè Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic que tindrà com a representants la catalana Laia Alsina i l’actor mallorquí Xisco Rosselló, com a guanyador de l'anterior i tercera edició del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb el text "No em diràs que la mare de Déu nom Mariona" i gràcies al qual posteriorment aconseguí ser el segon finalista del VII Torneig de Dramatúrgia Catalana.

L’any passat la mallorquina Marta Barceló va guanyar el torneig transatlàntic amb el seu text "Tocar mare".