torna

Detall de la notícia

Imatge 3229458

Armengol defensa la necessitat de passar d'un model de creixement basat en la quantitat a un que es fonamenti en la qualitat

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha manifestat, en el marc de l’i|Meeting de la Fundació Impulsa, que és necessari passar d’un model de creixement basat en la quantitat a un que es fonamenti en la qualitat, l’especialització i la diferenciació.
Una línia de treball en la qual l’Executiu està treballant, ha expressat, amb mesures que diversifiquin l’economia i millorin la competitivitat i productivitat de les empreses, i on la generació de riquesa s’acompanyi de benestar social.
Armengol ha assenyalat que ja s’han posat en marxa iniciatives, a través del Pacte per la Competitivitat i en consens amb agents econòmics i socials, per millorar la competitivitat del teixit productiu, com el Pla d’Indústria, el Pla d’Autoocupació i Emprenedoria, la Formació Dual a Empreses o el Pla d’Internacionalització.
La presidenta ha apuntat que el treball desenvolupat està donant resultats i que “les xifres demostren que a les Illes Balears no només s’estan fent les coses bé –ha continuat–, sinó que a fora es valora el que feim; uns motius que ens han de fer sentir orgullosos. Per això incentivarem el consum dels productes d’aquí i impulsarem aquells que heu fet de la qualitat el vostre èxit, i també el d’aquestes illes.” 
Així mateix, la titular del Govern ha recalcat que la competitivitat no és només econòmica, sinó social, “perquè cap societat progressarà si aquesta competitivitat no és solidària i inclusiva i avança de forma col·lectiva”. Una qüestió amb la qual el Govern “s’ha compromès des del primer dia”, recuperant drets i ampliant serveis en àmbits com l’educació, la salut, els serveis socials, la igualtat i l’habitatge. 
“La millora d’infraestructures i serveis públics, així com la diversificació econòmica i l’increment de la competitivitat, més que objectius són el mitjà per aconseguir-ho. La finalitat última és distribuir la riquesa, reduir les desigualtats i millorar la qualitat de vida de ciutadans i ciutadanes”.
Una fita, ha ressaltat la responsable del Govern, que necessita de la implicació de tots, i per a la qual és imprescindible l’aprovació d’un Règim Especial de Balears que posi “punt i final a les desigualtats que afecten la competitivitat de les empreses de les Illes respecte a la Península, i que els permeti obrir-se camí en les mateixes condicions que la resta”.