torna

Detall de la notícia

Imatge 3229451

El solar de 'ses Deveres' podrà acollir l'escola nova de Caimari, gràcies al Decret d'Equipaments del Govern

La futura nova escola pública de Caimari (Selva) es podrà construir al solar municipal de Ses Deveres. Així ho ha anunciat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, qui també ha indicat que el proper divendres el Consell de Govern aprovarà la declaració d’interès autonòmic d’aquest equipament educatiu. D’aquesta manera, “l’Ajuntament podrà cedir el solar ja amb un ús educatiu i es podrà agilitzar el projecte”, ha indicat Armengol.

La presidenta ha destacat que aquesta escola és una “necessitat urgent” i ha reconegut la llarga lluita de la comunitat educativa “que durant molts anys ha hagut d’esperar, de manera injusta, a què es pogués començar a construir aquesta escola”. La cap de l’executiu, acompanyada pel conseller d’Educació Universitat, Martí March, ha visitat el solar i s’ha reunit amb membres de l’ajuntament i la comunitat educativa caimarienca.

Per la seva banda, el conseller March ha explicat que es tractarà d’una escola d’una línia, amb tres unitats d’infantil i 6 de primària, a més dels serveis complementaris, com el menjador o el gimnàs. “Aquest centre donarà resposta a les necessitats del present i el futur d’aquest poble”, ha indicat, per afegir després que la intenció és poder començar les obres abans d’acabar aquesta legislatura.

La nova escola de Caimari es convertirà en el primer projecte educatiu s’acull al Decret llei  1/2018 de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Actualment, el CEIP Ses Roques compta amb 73 alumnes, en cinc unitats educatives. L’augment del nombre d’alumnes durant els darrers anys ha fet s’hagin hagut de traslladar a un espai més gran. Per això, a finals de l’any passat, es va fer el trasllat provisional de l’escola a l’edifici de Ca les Monges.

Des de fa anys, la comunitat educativa del municipi reclama la construcció d’una nova escola, però la manca planejament municipal ha dificultat poder comptar amb uns terrenys adequats per al nou equipament. L’única parcel·la de titularitat municipal en sòl rústic que compleix les condicions és la de ‘ses Deveres’, que compta amb una superfície útil de 5.250 metres quadrats. El Pla Territorial de Mallorca, però, impedia que pogués obtenir la declaració d’interès general, ja que aquesta norma limita la possibilitat d’ubicar usos docents en sòl rústic només en les anomenades àrees de transició.