torna

Detall de la notícia

Imatge 3221916

El Govern anuncia la construcció de 18 pisos al carrer de Borja Moll de Maó amb una inversió d'1,9 milions d'euros

El conseller de Territori Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha visitat avui el solar on s’ubicarà una de les tres noves promocions d’habitatge públic que inclou el Pla d’Habitatge 2017-2020 per a Menorca, al carrer de Borja Moll. A la visita, també hi ha participat la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; la batlessa de Maó, Conxa Juanola, i el director general d’Habitatge, Eduard Vila.

El conseller ha destacat que s’estan duent a terme polítiques actives d’habitatge amb la construcció de 62 pisos a Menorca (i 511 en el conjunt de les Illes) després de 10 anys sense cap nova promoció.
 
En la mateixa línia, el conseller ha recordat també l’increment d’ajudes per a lloguer. Enguany, s’han beneficiat d’aquestes ajudes a Menorca 340 famílies, davant les 70 que ho varen fer l’any 2015.

A Menorca, on actualment hi ha 213 habitatges de protecció pública, enguany s’iniciarà la construcció de tres promocions que sumaran un total de 62 habitatges, amb una inversió global de 6 milions d’euros.

La promoció que el conseller ha presentat avui s’executarà en un solar de l’IBAVI de 441 metres quadrats i té un pressupost d’1,9 milions d’euros. Les obres dels 18 habitatges començaran el proper mes de juliol de 2018 i el termini d’execució és de 15 mesos. Com totes les promocions de l’IBAVI, estarà destinada a lloguer.

Les altres dues promocions que s’iniciaran a Menorca són les següents:


— Una promoció de 40 habitatges ubicada al carrer de Borja Moll/Sant Ciril, de Maó, en un solar propietat de l’IBAVI. Ja s’ha sol·licitat la llicència a l’Ajuntament i la previsió és que les obres puguin començar el mes juliol de 2018, amb un termini d’execució de 21 mesos.

Es tracta d’una promoció de 40 habitatges de 45 metres quadrats (3 dels quals són adaptats) i dos de 60 metres quadrats. És una promoció de caràcter dotacional, destinada inicialment a persones grans i, per això, la construcció consta —a més dels pisos— de distints espais; els locals situats a la planta baixa estaran destinats a serveis com, per exemple, menjador, servei de fisioteràpia, sala multiusos o sala de conferències.
 
— Una promoció de quatre habitatges a Sant Lluís. S’aixeca en un solar de l’IBAVI de 302 metres quadrats i té un pressupost de 488.916 euros. Es preveu l’inici de les obres el proper mes de febrer i té un termini d’execució de 12 mesos. Es tracta d’una promoció que inclou dos pisos de 91 metres quadrats i dos de 52 metres quadrats.