torna

Detall de la notícia

Imatge 3221009

El Govern explica a Londres els projectes en què s'inverteixen els fons de l'Impost del Turisme Sostenible

En el marc de la fira World Travel Market de Londres, l'Agència de Turisme va organitzar un acte per traslladar als mitjans britànics els objectius de l’estratègia turística: preservar el medi ambient i el patrimoni cultural, i posar l’èmfasi en els productes d’hivern i de primavera.

 

El vicepresident de les Illes Balears i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, juntament amb la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, van participar a un berenar informatiu amb mitjans de comunicació britànics a l’hotel Crowne Plaza Dockland per tal d’informar els periodistes de les darreres novetats turístiques, així com per explicar-los quina és l’estratègia de les Illes Balears en matèria de sostenibilitat turística i en què s’estan invertint els fons de l’Impost del Turisme Sostenible.

 

A l'acte es va exposar que les Illes Balears han estat enguany regió ‘partner’ a l’Any Internacional de Turisme Sostenible, i que des del Govern s'aposta per avançar en la direcció de l’equilibri, la responsabilitat i la sostenibilitat.

 

Es van explicar també a quin tipus de projectes es destinarà la recaptació prevista per l’Impost del Turisme Sostenible que, entre 2016 i 2017, arribarà a prop de 100 milions d’euros. Carbonell va assenyalar que “el gran repte que tenim és que el turisme, en compte de ser una amenaça, pugui ser una oportunitat per millorar, recuperar i preservar tots el valors que tenen les Illes Balears per tal de poder-los continuar oferint durant molts d’anys als nostres turistes”. La informació actualitzada relativa als projectes del Fons del Turisme Sostenible es pot consultar a www.illessostenibles.travel (en català, castellà, anglès i alemany).

 

Aquest berenar informatiu ha comptat amb una petita mostra de gastronomia balear, amb cocarrois de verdura, robiols de sobrassada i gató d’ametla, amb l’objectiu que els periodistes poguessin tastar productes de les nostres illes.