torna

Detall de la notícia

Imatge 3220801

La ATB realiza una presentación sobre gastronomía navideña en Londres con el chef Fernando Pérez Arellano

35 periodistes i representants del sector turístic gaudiren d’una petita mostra del Nadal balear i les nostres tradicions

L’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) va organitzar a Londres una presentació sobre gastronomia nadalenca destinada a premsa britànica especialitzada en turisme i  gastronomia així com al sector turístic. L’acte va comptar amb la presència de 35 periodistes i membres de la industria turística britànica. Tots ells varen poder tastar les creacions del xef Fernando Pèrez Arellano, qui va cuinar un menú nadalenc per a tots els assistents.

La presentació va comptar també amb la presència de la presidenta del Club de Producte Gastronomia de Mallorca, Margarita Amat, qui va explicar a tots el convidats quina és l’oferta gastronòmica de les Illes Balears així com els principals productes de qualitat i tot el que s’està fent per posicionar a les Balears com a destinació gastronòmica. Amat va assenyalar que “ les Illes Balears són una destinació oberta el 365 dies de l’any, amb una oferta gastronòmica de gran qualitat que per sí sola és ja un motiu de viatge”. A continuació de les seves paraules es va projectar un vídeo sobre la Gastronomia a les Illes Balears.

La presentació duta a terme a Londres es va centrar, especialment, en la Gastronomia de Nadal a les Illes Balears, donat la proximitat de les dates i també amb l’objectiu de donar a conèixer quines són les nostres tradicions en aquests dies i quina és la gastronomia pròpia de Nadal. En definitiva, projectar les Illes Balears com a una destinació amb molt per oferir durant Nadal. Per tal d’aconseguir tot això, la sala on va tenir lloc l’esdeveniment es va ambientar completament de Nadal tal i com se fa durant aquestes festes a les Balears. Es varen penjar neules de paper, es va decorar un arbre de nadal i es va posar un betlem fet de siurells, a més de poder escoltar el Cant de la Sibil·la així com diferents nadales de les illes.

Per descomptat, també es va cuinar un menú nadalenc de la mà de Fernando Pérez Arellano, xef del restaurant Zaranda i guardonat amb dues estrelles Michelin. Amb el seu propi segell personal, Pérez Arellano va cuinar pels assistents britànics un menú consistent en Sopa de Nadal, porcella amb anfós i ensaïmada farcida d’ametlla. L’acompanyaren en l’elaboració dels plats dos cuiners del seu equip, Jordi Cantó i José Migual Plaza. Arellano va explicar a tots els assistents els arrels de la nostra cuina i com ha anat evolucionat fins a data d’avui. També va contar quines són les tradicions gastronòmiques per Nadal a les Illes Balears i va realitzar un amenitzat showcooking de la seva ensaïmada farcida. A més de les creacions de Fernando Pérez Arellano i el seu equip, tots el assistents varen tastar també altres productes de la nostra gastronomia com són el Figat de Menorca i el formatge de Maó, figues seques i pa de figues, ametlles, Figatella i Nora, torrons, coca de torró i neules. El menú va estar acompanyat de diferents vins de totes les Illes Balears, des d’espumós, vi blanc, vi negre i vi dolç.

Aquesta presentació forma part del pla d’accions promocionals que du a terme l’ATB al llarg de l’any, en aquest cas per tal de promocionar la nostra gastronomia y la nostra cultura i patrimoni com a part de l’estratègia Better in Winter que pretén potenciar el turisme només a la temporada baixa i mitjana.