torna

Detall de la notícia

Imatge 3220336

Armengol destaca la Challenge ciclista com un esdeveniment que fomenta els valors esportius en l'entorn "magnífic" de Mallorca

La capella del Consolat de Mar ha acollit avui la presentació de la 27a edició de la Challenge Ciclista a Mallorca, que se celebrarà del 25 al 28 de gener i en la qual ciclistes arribats de tot el món recorreran part de l’illa durant quatre etapes. Aquest és un esdeveniment que fomenta “els valors esportius” en el marc “d’un espai i un paisatge magnífic, com és Mallorca”, ha indicat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol. Així mateix, la cap de l’executiu ha dit que el foment del turisme esportiu “és un pilar fonamental en la promoció de les Illes“.
 
Armengol ha estat acompanyada per la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquests, qui ha destacat la importància de l’esdeveniment pel que fa a la promoció del turisme sostenible i fora de temporada alta. A més, ha ressaltat el suport de 72.000 euros que rep la cursa per part de l’Agència Balear de Turisme, en forma de patrocini. "Agraïm a les empreses que ens presenten propostes d'activitats d'aquesta envergadura per allargar la temporada turística", ha afegit Busquets.
 
També han estat presents a la presentació els diferents batles dels municipis que patrocinen els quatre trofeus; el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, i els organitzadors de l’esdeveniment.
 
Quatre etapes i quatre trofeus

La 27a Challenge comptarà amb quatre etapes, en què s’entregaran quatre trofeus. Dia 25, la cursa començarà amb el trofeu Campos-Felanitx-Porreres-Ses Salines. L’endemà, els ciclistes recorreran la Serra de Tramuntana. El tercer dia serà el torn del trofeu Lloseta-Andratx, i el quart trofeu serà el Platja de Palma, que acaba amb un esprint final per la badia palmesana.
 
La Challenge Mallorca és la prova que dona el sus a la temporada europea del ciclisme professional. En aquesta edició, comptarà amb la participació de 18 equips professionals formats per més de 150 ciclistes en cada carrera.
 
Un fet destacable és que l’any passat aquesta cursa va eliminar la figura de les hostesses en les entregues de premis. Aquesta va ser una passa important a favor de la igualtat de gènere. A més, va ser una decisió que va tenir repercusió, perquè era pionera a l’Estat. En l’edició d’enguany, els encarregats de fer l’entrega seran nins i nines membres dels clubs ciclistes dels municipis que patrocinen els trofeus.