torna

Detall de la notícia

Imatge 3218869

La vicepresidenta Bel Busquets participa a la segona jornada de la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid

La vicepresidenta i consellera de Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, juntament amb el director general de Turisme, Antoni Sansó, i el director de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Jaume Alzamora, han assistit a la segona jornada de la fira Fitur que se celebra a Madrid.

La vicepresidenta ha participat a una presentació amb premsa turística d’àmbit estatal per tal de posar en valor el patrimoni de les Illes Balears i coincidint amb la celebració enguany de l’Any Europeu del Patrimoni.

Busquets ha assenyalat que “les administracions balears som plenament conscients de les potencialitats del nostre patrimoni cultural com a reclam turístic i, al mateix temps, som sensibles amb la necessitat de protegir i recuperar els elements històrics i patrimonials més fràgils o deteriorats”.

Per això, Busquets ha explicat a tots els assistents que des del Govern de les Illes Balears, el consells insulars i els ajuntaments s’estan impulsant diferents projectes finançats amb la recaptació de l’Impost del Turisme Sostenible que tenen com a objectiu la recuperació d’aquests elements i la posada en valor com a producte turístic.

Busquets ha ressaltat alguns d’aquests projectes com la recuperació del Camí de Cavalls (Menorca), l’adquisició de la finca sa Senieta (Formentera) o la consolidació del recinte murallat d’Alcúdia (Mallorca), entre altres.

A continuació, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera han presentat tot el que poden oferir al turisme espanyol en relació al seu patrimoni cultural i natura. Menorca ha explicat els 25 anys de la Reserva de Biosfera; Formentera ha parlat del seu patrimoni cultural i natural, ressaltant la importància de la Posidònia Oceànica; Eivissa ha presentat un nou vídeo que recull imatges relacionades amb el seu patrimoni cultural, i per concloure Mallorca, que ha fet una posada en valor de la Serra de Tramuntana com a principal exponent del nostre Patrimoni.

En aquests dies continua l’activitat de treball i reunions a la principal fira de Turisme d’Espanya. El cap de setmana, quan FITUR obre al públic final, hi ha programades una sèrie d'activitats infantils, amb l'objectiu que els nins coneguin els atractius culturals de les nostres illes. Per això, l'ATB converteix el seu estand en un parc de jocs destinats als membres més petits de la casa a partir dels 4 anys.

Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, les Illes Balears han ideat un joc de l'Oca, de 5m x 5m, en el qual al llarg de les 33 caselles podran descobrir els elements més emblemàtics del nostre patrimoni immaterial i material, natural, arquitectònic, gastronòmic i cultural.

Als més atrevits i àgils se'ls proposa participar en un twister gegant, també de 5m x 5m, i personalitzat amb la imatge i colors que representen les nostres illes.

I pels més tranquils o més artistes, o, mentre s'espera per poder jugar a l'Oca o al Twister, els nins podran demostrar els seus dots creatius en un taller de pintura.