torna

Detall de la notícia

Imatge 3215879

Reunions a Eivissa per concretar el mapa escolar de formació professional

L’Ajuntament de Santa Eulària del Riu va acollir ahir dematí una reunió per debatre i consensuar una proposta de sol·licitud d’estudis de formació professional per implantar a l’IES Quartó del Rei. En aquest sentit, i segons preveu el conveni entre l’Ajuntament de Santa Eulària del Riu i la Conselleria d’Educació i Universitat, s’ha de dur a terme l’ampliació de l’esmentat centre per destinar-lo a estudis d’FP. El conveni preveia fer-hi instal·lacions destinades als estudis d’FP de la família professional de Maritimopesquera, però aquests estudis ja es duen a terme en el CIFP Can Marines i, per tant, correspon concretar una altra família que respongui a les necessitats de l’illa. Analitzades les diferents possibilitats, els interessos de l’alumnat de Santa Eulària del Riu i els estudis d’FP que no estan implantats a l’illa, la proposta inicial de la Conselleria d’Educació i Universitat consisteix en implantar-hi la família professional d’Imatge i so i començar, concretament, amb el cicle formatiu de grau mitjà de Vídeo, discjòquei i so.

La reunió, que és fruit d’un acord pres en el darrer ple del Consell Escolar Municipal de Santa Eulària del Riu, va comptar amb la presència de Maria F. Alorda, directora general de Formació Professional i Formació del Professorat; Lluc Mas, cap del Departament de Formació Professional; Margalida Ferrer, delegada territorial d’Educació a Eivissa i Formentera; Santiago Marí, regidor d’Educació i president del Consell Escolar Municipal de Sant Joan de Labritja; Ana María Costa, regidora d’Educació de Santa Eulària del Riu; Eduvigis Sánchez, presidenta del Consell Escolar Municipal de Santa Eulària del Riu; María José Guisado, regidora d’Educació i presidenta del Consell Escolar Municipal de Sant Josep de la Talaia; Catalina Ramon, presidenta del Consell Escolar Municipal de Sant Antoni de Portmany; Mariví Mengual, regidora d’Educació d’Eivissa, i Alberto Taranco, president del Consell Escolar Insular d’Eivissa.        

Per altra part, el migdia va tenir lloc a la seu de la Delegació Territorial d’Educació d’Eivissa una altra reunió, en aquest cas amb els directors o caps d’estudis dels IES i CIFP d’Eivissa per tractar l’oferta global de formació professional a l’illa, definir-ne un mapa d’estudis i debatre diferents aspectes que afecten l’FP. Així mateix, Maria F. Alorda, acompanyada per la delegada territorial d’Educació i el cap del Departament de Formació Professional, també es va reunir amb l’equip directiu de l’IES Quartó de Portmany (Sant Antoni de Portmany) i de l’IES Santa Maria (Eivissa) per analitzar les possibilitats d’implantació de nous cicles formatius.