torna

Detall de la notícia

Imatge 3215838

Serveis Socials concerta i amplia el servei d'atenció social als jutjats

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i la directora territorial de la Fundació IRES Balears, Aina Capellà, han formalitzat el concert del Servei d’atenció social als jutjats. Es tracta d’un servei destinat a persones implicades en un procediment judicial que funciona des de fa trenta anys i que fins ara era finançat per subvencions anuals. La concertació del servei per part de la Conselleria de Serveis Socials, que ascendeix a 225.000 euros per a l’any 2018, aporta una garantia de continuïtat i estabilitat tant al servei, que es va incloure recentment a la Cartera de Serveis Socials de les illes, com als seus usuaris i a l’entitat que el desenvolupa.
 
La concertació també suposa l’ampliació del servei i la garantia que més persones, de totes les illes, se’n puguin beneficiar. Fins ara el servei s’oferia als jutjats de Palma i Menorca, i a partir d’ara també es prestarà als jutjats d’Eivissa, Inca i Manacor.
 
El Servei d’Atenció Social als Jutjats, que esdevé un servei de proximitat que permet atendre situacions de dèficit social, atén persones afectades per un procediment judicial penal o civil obert, ja siguin acusades, víctimes, denunciants, demandants o testimonis, amb l'objectiu d'orientar-les i evitar la reincidència en el delicte o conflicte.