torna

Detall de la notícia

Imatge 3214704

Armengol apunta a la unitat d'acció de les Illes Balears per aconseguir en el 2018 el Règim Especial

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha apuntat que el seu gran desig per l’any 2018 és que partits, institucions i societat civil lluitin junts per aconseguir el Règim Especial. Ho ha fet en el seu discurs de Cap d’Any, que per primera vegada s’ha fet fora de l’illa de Mallorca, a Eivissa, a on també ha demanat que “siguem capaços de seguir parlant amb una sola veu davant l’Estat per tal que la millora en el descompte de residents es traslladi també a les connexions amb la península”.


De la mateixa forma, Armengol considera que cal el suport de tots per aconseguir que “l’Estat retorni la solidaritat que li entregam amb un finançament més just, que permeti oferir els serveis socials, educatius i sanitaris que la nostra gent mereix”.

La presidenta ha explicat que el seu missatge enguany l’ha fet des d’Eivissa perquè té clar que “les Illes Balears som tots: formenterencs, eivissencs, menorquins i mallorquins. Junts construïm el nostre petit país enmig de la mar, convençuts que la diversitat ens fa més forts i que units avançarem amb pas ferm cap a un futur millor”, ha afirmat.

Al missatge, Francina Armengol ha fet especial incidència en la seva preocupació per la violència masclista. Segons la presidenta,  el Govern, el que té més dones de la història, “està compromès en aquesta lluita. I en aquesta lluita hi hem de ser tots”. Per això ha remarcat que es garantirà un lloc de treball durant un any a totes les dones maltractades.

La cap de l’Executiu ha recordat que “el 2017 ha estat l’any de la posada en marxa del nou emissari de Talamanca i d'un impuls decidit a les inversions i millores de la xarxa d'aigua a les quatre illes, l’any en què Menorca ha estrenat servei de radioteràpia al seu hospital, l’any del TAC a Formentera, de les noves passes per apropar serveis als ciutadans i evitar desplaçaments innecessaris”.  També ha recordat que, en un nou pas de redistribució de la riquesa, enguany s’ha signat ’un conveni d’hoteleria que “permetrà que més de 135.000 treballadors cobrin un 17% més de sou. És el major increment salarial negociat mai” i que “ens converteix en un referent per a tot l’Estat”.

Segons Armengol, els pròxims mesos s’ha de seguir dialogant “per aconseguir una Espanya que progressi en la diversitat, igual que, des de Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca, construïm unes Illes Balears més fortes, plurals i compartides”.

Podeu accedir al vídeo amb el missatge de la presidenta fent clic AQUÍ.