torna

Detall de la notícia

Imatge 3214687

Palma acollirà una trobada entre les comunitats turístiques per establir estratègies conjuntes i reclamar un millor finançament a l'Estat

Palma acollirà una trobada multilateral de les comunitats autònomes amb més pes turístic de l'Estat amb l'objectiu d'establir estratègies conjuntes i demanar al govern estatal inversions directes en turisme, zones madures i infraestructures. Així ho han anunciat avui la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president del País Valencià, Ximo Puig, després d'una reunió que han mantingut a Madrid en el marc de la fira turística FITUR.

«Hem acordat dur a terme aquesta reunió per fer plantejaments conjunts de problemes que tenim les comunitats turístiques i per plantejar solucions des de diferents punts de vista i algunes inversions que són necessàries i que no és just que les seguim costejant des de les arques públiques autonòmiques», ha indicat la presidenta, qui també ha afegit que moltes d'aquestes comunitats, com les Illes Balears, a més a més pateixen un infrafinançament històric.

Armengol ha indicat que per poder garantir el creixement econòmic de les comunitats turístiques i també de l'Estat «necessitam infraestructures, necessitam inversions, necessitam remodelar les nostres zones públiques». Aquesta és una tasca que fins ara «estam fent amb el pressupost de cadascuna de les comunitats», ha dit. Així mateix, ha recordat que els governs del Partit Popular han deixat d'aplicar polítiques d'inversió en zones turístiques que sí que es duien a terme anteriorment, com el Pla Litoral o el pla renove per a zones turístiques madures, posades en marxa durant el mandat de Jose Luís Rodríguez Zapatero.

Per la seva banda, Ximo Puig ha destacat que la reunió multilateral tendrà com a objectiu «establir estratègies comunes de totes les comunitats que tenen un major pes turístic a Espanya» i que hem de fer feina per consolidar el «moment extraordinari» que està vivint el sector turístic.

Els dos presidents també han reclamat que es dugui a terme la reforma del sistema de finançament a la qual es va comprometre el govern de l'Estat fa un any.