torna

Detall de la notícia

Imatge 3214087

Salut es compromet a impulsar la lluita contra l'estigma que envolta les malalties mentals

Un de cada cinc infants i adolescents pateix o patirà un trastorn mental, han manifestat avui les representants de l’associació Immensament, a les quals ha rebut avui en audiència la consellera de Salut, Patricia Gómez. La consellera s’ha compromès a potenciar la coordinació entre institucions per millorar-ne l’atenció i impulsar la lluita contra l’estigma que envolta les malalties mentals.

Durant la reunió, a la qual han assistit les portaveus de l’associació, Alejandra Moragues, Magdalena Bonnin i Joana Rosselló, i el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, les representants d’Immensament han aprofitat per donar a conèixer l’entitat i per expressar  la necessitat de fomentar la tasca de prevenció i de sensibilització, sobretot en l’àmbit educatiu.

Així mateix, han recalcat la importància de promoure la coordinació entre les àrees de salut, educació i serveis socials per garantir que tots els infants i adolescents amb problemes de salut mental i les seves famílies puguin accedir als recursos necessaris per garantir-los una bona qualitat de vida.

Gómez ha explicat que aquest és un dels objectius de Pla Estratègic de Salut Mental que ha impulsat la Conselleria de Salut, el qual també inclou accions específiques per a la prevenció i la lluita contra l’estigma.

Immensament es va crear en setembre de 2016, impulsada per l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència. L’objectiu de l’entitat és assegurar que els infants i adolescents amb problemes de salut mental i les seves famílies “puguin viure en una comunitat segura i acollidora, que entén i dona suport a les seves necessitats, i ofereix serveis de qualitat” perquè tots tenguin “les millors oportunitats”.