torna

Detall de la notícia

Imatge 3212029

Concertat per quatre anys el servei d'acompanyament a persones recluses i exrecluses amb diagnòstic de salut mental

Es tracta d’un servei gestionat pel GREC al qual la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 2,2 milions d’euros
 
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i la responsable del servei d’acompanyament del Grup d’Educadors de Carrer i Treball amb Menors (GREC), Carme Pujol, han fet  el pas definitiu cap a la concertació, per un període de quatre anys, del servei que aquesta entitat ofereix a persones recluses i exrecluses que tenen un diagnòstic de salut mental. En total, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 2.221.209 euros a concertar 65 places d’aquest programa, que fa més de deu anys que funciona i que fins ara era finançat pel sistema de subvenció.
 
La concertació, per un període de quatre anys, garanteix el funcionament i el manteniment del servei i dona estabilitat tant a l’entitat com als usuaris. El programa s’adreça a persones recluses i exrecluses amb diagnòstic de salut mental, a les quals s’ofereixen tallers i activitats per facilitar-los la reinserció social, laboral i familiar durant el procés de sortida del centre penitenciari. Aquest programa és cofinançat, en un màxim del 50 %, pel Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu de les Illes Balears per al període 2014–2020.
 
A  la fotografia del moment en què s’ha formalitzat la concertació del servei,  apareixen el director general de Serveis Socials i Cooperació, Andreu Horrach, Carme Pujol i la consellera Fina Santiago.