torna

Detall de la notícia

Imatge 3209428

El projecte de nou Conservatori a la Sala Augusta de Maó inicia la tramitació

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, han presentat el projecte de reforma i ampliació de la Sala Augusta com a seu del Conservatori Professional de Música de Maó, i l'inici de la tramitació per fer-lo realitat.

És un projecte de consens entre administracions i equip directiu del Conservatori, que ha introduït canvis en l’avantprojecte bàsic de 2011 perquè doni resposta a les necessitats plantejades, inclòs el nou auditori.

Està previst que el mes de març es pugui redactar el projecte executiu d’obres i el projecte d’activitats, i que a finals de 2018 es pugui dur a terme la licitació de les obres.

Aquest projecte dona resposta a la llarga reivindicació del nou Conservatori de Música per a Maó i ha ncorporat els suggeriments dels professionals del Conservatori. Tant Govern com Consell i Ajuntament han destacat que el consens i la implicació de totes les institucions ha estat determinant per poder dur endavant el projecte. 

La col·laboració es concretarà mitjançant un conveni que se signarà en breu i que definirà les obligacions i responsabilitats, així com les aportacions econòmiques, de cada institució per fer realitat el projecte.

Les conselleries de Territori, Energia i Mobilitat i d’Educació tenen ja en els pressuposts d’enguany les partides per a la redacció del projecte executiu i d’activitats, un total de 365.088 eurosD’aquesta quantia, 174.247 euros els aporta la Conselleria de Territori i 190.840 euros, Educació (a través de l’IBISEC). A l’Ajuntament li correspon la cessió d’ús de la Sala Augusta i les adaptacions viàries i urbanístiques per a la redacció del projecte.

El pressupost aproximat de les obres del nou Conservatori està fixat en 7,5 milions d’euros (amb IVA).

El projecte d’ubicació del nou conservatori a la Sala Augusta inclou la rehabilitació integral de l’edifici i nova construcció a espais disponibles dins el solar i un solar adjacent. El nou edifici tindrà 3 plantes (planta baixa, semisoterrani i soterrani). En total, amb la inclusió del nou auditori, la superfície útil construïda serà de gairebé 3.000 metres quadrats (2.955).

Entre els principals serveis del complex hi haurà:
 
— Aules d’ensenyament no instrumentals
— Aules instrumentals de cambra, conjunt o col·lectives
— Aules instrumentals o vocals individuals
— Aula d’orquestra, banda i cor
— Sala polivalent de 130 m² (antic teatre)
— Cabines d’estudi
— Despatxos i sales per al professorat
— Zones comunes i banys
— Nou auditori teatre amb escenari de 100 metres quadrats i aforament de 400 seients (superfície total construïda de 800 metres quadrats). L’auditori s’ubicaria a l’espai del pati d’entrada i del soterrani que es preveia com a aparcament en el projecte de 2011 i que ara serà substituït.
 
El Conservatori serà un edifici modern i accessible en què es combinarà de manera integrada l’edifici existent amb la modernitat de les noves estructures que l’acompanyaran.