torna

Detall de la notícia

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports publica les subvencions destinades a les activitats i al manteniment de les entitats juvenils de Mallorca

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports publica avui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes habituals i/o puntuals d’activitats en matèria de joventut i per al manteniment de les entitats juvenils corresponents a 2018, que gestiona la Direcció General d’Esports i Joventut. Es tracta d’una línia de subvencions que el Govern va recuperar el 2016, després de cinc anys sense cap tipus d’ajuda per al col·lectiu i que, atès l’èxit obtingut, mantindrà la seva dotació en 200.000 €.

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica avui les bases de la convocatòria (adjuntes aquí), a la qual poden concórrer les entitats juvenils sense ànim de lucre de Mallorca o amb seu oberta a més d’una illa, que estiguin inscrites en el Cens d’entitats juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut.  Es podran presentar sol·licituds des d'aquest divendres, dia 29 de desembre, i fins al proper dia 31 de gener.

La línia subvencionarà, d’una banda, els projectes d’activitats que realitzin aquestes entitats (modalitat A) i, de l’altra, despeses de manteniment d’aquestes organitzacions (modalitat B). Com durant el 2017, es podran demanar fins a 5.000 euros per a la primera modalitat (enfront dels 3.000 euros de 2016) i fins a 3.000 euros, en el cas de la segona (enfront dels 2.000 anteriors). 

A través de la modalitat A se subvencionaran activitats que estiguin dirigides al col·lectiu d’infants i joves i que es relacionin amb l’educació en el lleure, la preservació i millora del medi ambient i la promoció de la salut, de l’associacionisme, de la participació social, de la cultura pròpia de les Illes Balears, d’activitats de creació artística i/o d’expressió cultural o d’educació per a la igualtat. Pel que fa a la modalitat B, es finançaran despeses de manteniment, com ara lloguers, persona, electricitat, assegurances, material fungible propi del funcionament administratiu i de formació del personal i de les persones afiliades, entre d’altres. En els dos casos, les despeses han d’estar referides a l’àmbit temporal comprès entre el 21 de setembre del 2017 i el 20 de setembre de 2018.

La consellera Fanny Tur destaca que la dotació d’aquesta convocatòria posa de manifest el compromís ferm del Govern amb la joventut i el seu teixit associatiu i la voluntat de restablir els programes i els ponts trencats amb el col·lectiu la passada legislatura.
 
L’any 2017, la línia de subvencions destinades a projectes de les entitats i al manteniment d’aquestes organitzacions estava dotada també amb 200.000 euros i va beneficiar un total de 51 entitats. Gràcies a aquestes subvencions, les beneficiàries van poder cobrir part de les despeses dels projectes que han realitzat  a favor de la infància i la joventut.