torna

Detall de la notícia

Imatge 3187212

Esports i Serveis Socials reactiven aquestes festes el taller de circ social als centres socioeducatius Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la de Cultura, Participació i Esports tornen a activar aquestes festes de Nadal el taller de circ social dirigit als usuaris dels centres socioeducatius Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol, el qual l’any passat va posar-se en marxa en una experiència pilot i es va reeditant durant les vacances de Nadal, Pasqua i estiu.

 
Es tracta d'un taller d'iniciació que va dirigit a joves que compleixen una mesura judicial i que fa d’aquesta disciplina artística una eina d'integració social. La pràctica del circ es converteix en l’instrument d'intervenció social per millorar la cohesió social, la diversitat, l'apropament cultural i el creixement personal.
 
L'objectiu d'aquesta activitat no és l'execució tècnica i perfecta de les disciplines de circ, sinó el desenvolupament integral de la persona, en aquest cas dels joves que compleixen una mesura judicial, ja que es treballen diferents aspectes com el treball en equip, la imaginació, l'autosuperació, la sociabilitat, la confiança, la disciplina, l'autoestima, així com la millora de la cohesió social en la diversitat i l'apropament cultural. El taller de circ social està basat en l'ensenyament de les diverses disciplines de circ: malabars, acrobàcies, aeris, equilibris...

És una iniciativa de la Direcció General d'Esports i Joventut de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, i forma part del programa Posam Valors a l'Esport. El programa és promogut per l'Àrea d'Esport i Inclusió de la Fundació per a l'Esport Balear, la qual promou l'impuls d'esport i dona, esport adaptat, i esport i integració social.
 
Aquestes festes de Nadal es duen a terme distintes sessions del taller tant al centre d'es Pinaret com als d'es Fusteret i es Mussol els dies 27, 28 i 29 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener.