torna

Detall de la notícia

Imatge 3187102

Seminari a la UIB: "Prevenir l'abandonament educatiu en l'educació secundària professional"

Els passats dies 18 i 19 de desembre la Universitat de les Illes Balears (UIB) va organitzar a la sala d’actes de l’edifici Sa Riera de Palma el seminari internacional “Prevenir l’abandonament educatiu en l’educació secundària professional”. A l’acte d’inauguració hi varen intervenir el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la UIB, Jordi Llabrés; la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, i la professora del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB, Francesca Salvà.

L’objectiu del seminari era potenciar l’intercanvi de coneixement sobre els factors que condueixen a l’èxit educatiu en l’alumnat que cursa educació secundària professional, amb la finalitat d’elaborar propostes d’actuació basades en l’evidència. En aquest sentit, es varen donar a conèixer i es varen debatre els resultats de la investigació actual sobre els itineraris d’èxit i l’abandonament en l’educació secundària professional, a més de reflexionar sobre les estratègies per prevenir l’abandonament educatiu en l’educació secundària professional.

Aquest seminari es va organitzar en el marc del projecte de recerca «Itineraris d’èxit i abandonament en la formació professional del sistema educatiu de nivell 1 i 2» (EDU2013-42854-R), finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, l’Agència Estatal d’Investigació i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa nacional de R+D+I.