torna

Detall de la notícia

Imatge 3184504

La Direcció General de Consum destinarà els pressuposts de 2018, de 2,3 milions d'euros, a consolidar projectes

La Direcció General de Consum destinarà els pressuposts de 2018, de prop de 2,3 milions d’euros, a consolidar els projectes que s’han posat en marxa en la primera meitat de la legislatura, tal com ha explicat el director general Xisco Dalmau durant la reunió del Consell de Consum de les Illes Balears, que ha tengut lloc avui i en la qual han participat representants d’administracions públiques, patronals, cooperatives i associacions de consumidors.

D’aquesta manera, els pressuposts, que augmenten un 15 per cent en relació amb els de l’any 2017, permetran ampliar la xarxa de punts d’atenció telemàtica en totes les illes; impulsar la campanya d’adhesió d’empreses al sistema arbitral de consum; promoure l’excel•lència en el sector dels cotxes de lloguer, estendre a altres sectors els codis de bones pràctiques; consolidar la Setmana de les Persones Consumidores; potenciar les campanyes de consum responsable, i donar continuïtat al concurs escolar Consumópolis.

Així ho ha explicat el director general de Consum en la reunió, durant la qual els representants dels consumidors i de les empreses han pogut formular preguntes.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha presidit la trobada, ha aprofitat per destacar la tasca i la implicació dels professionals de Consum durant 2017, la qual cosa ha permès continuar avançant de manera decidida en la defensa dels consumidors.

En aquest sentit, ha destacat les dues sancions de 320.000 euros i 20.000 euros respectivament que es varen imposar a Vueling per les demores i cancel•lacions de juny i juliol de 2016. També s’ha referit a als convenis que s’han signat amb els col•legis d’Advocats, d’Economistes i de Registradors Mercantils per tal d’oferir, gratuïtament en diferents casos, un assessorament tècnic per dilucidar si el consumidor està afectat per clàusules terra o no.