torna

Detall de la notícia

Imatge 3183889

Armengol destaca el paper de l'art i els joves com a eina de transformació social, en el marc dels premis d'Art Jove 2017

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur; Carles Gonyalons, director general d’Esports i Joventut, i Joan Ferrà, director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), ha participat a l’acte de cloenda i lliurament dels premis del programa cultural Art Jove 2017.
 
Armengol ha destacat el paper de l’art i els joves com a eina de transformació social, ja que “l’art, com els joves, lluny de ser indiferent, sempre ha pres part dels grans avenços polítics i socials. Són sinònim de canvi i progrés. La societat necessita la vostra mirada, les vostres idees, el vostre talent i el vostro esperit.”
 
“Avui l’art segueix canviant el món a través de “l’artivisme” -ha continuat la presidenta-, conscienciant als ciutadans sobre qüestions com la globalització, la igualtat i la sostenibilitat i la protecció del medi ambient... però també transformant barris i ciutats, com s’ha fet amb Art Jove a El Terreno i Pere Garau, amb intervencions urbanes que dialoguen amb el ciutadà”.
 
La titular de l’executiu, dirigint-se als participants, també ha volgut destacar la importància d’iniciatives culturals com Art Jove, “que reconeixen i donen a conèixer la vostra feina; vos posen en contacte amb empreses i companys i companyes del vostre àmbit; i que donen una empenta als vostres projectes i la vostra forma de veure i sentir el món”.
 
L’edició d’enguany  ha comptat amb més participants que mai, passant dels 40 al 2014 (140 al 2016) als 240 al 2017, un creixement exponencial de participants, que consolida i reflecteix la bona acceptació d’aquesta iniciativa cultural.
 
Un programa, que aquest any ha continuat impulsant la professionalització dels joves artistes i la descentralització dels actes del certamen, celebrant-se’n aquest any, a més de a Mallorca,: a Menorca i Eivissa.

Durant l’acte s’han lliurat els guardons de tots els certàmens de l’edició de 2017 del programa que impulsa IBJove des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports: Arts Visuals, Còmic, Grups de Cambra, Il·lustració “Les paraules de Berta”, Disseny de Moda, Disseny Gràfic, Fotografia, Joves Compositors i Dansa ntemporània.