torna

Detall de la notícia

Imatge 3183873

Armengol visita el futur institut de secundària de Santa Maria, que tindrà una capacitat per a 480 alumnes

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha manifestat que el nou institut de secundària tindrà una capacitat per a 480 alumnes i donarà resposta i cobertura a les necessitats  històriques de la comunitat educativa de Santa Maria i Santa Eugènia. La presidenta ha fet aquestes declaracions durant la visita al futur IES de Santa Maria del Camí, acompanyada per Martí March, conseller d’Educació i Universitat; Nicolau Canyelles, batle de Santa Maria, i Antoni Morante, director general de Planificació, Ordenació i Centres.

L’objectiu, ha expressat la titular de l’executiu, és construir i millorar els centres educatius, perquè “només amb una educació de qualitat i a l’abast de tots, que permeti el desenvolupament personal independentment de l’entorn, serem capaços de promoure instruments que afavoreixin la igualtat d’oportunitats i redueixin les desigualtats”.

Martí March ha exposat que el centre estarà operatiu a principis de 2019 i ha agraït a la direcció del centre, el claustre de professors i l’AMIPA, la seva implicació i col·laboració per fer realitat un centre educatiu emblemàtic i adaptat a les exigències educatives de Balears. En aquest sentit, el conseller ha afegit que el projecte està dotat amb 4.800.000 euros, el que representa la major inversió en infraestructures educatives de secundària fins a final de legislatura.

D’altra banda, Armengol ha destacat que durant el 2017, en el marc del Pla d’Infraestructures Educatives, ja s’han fet obres de millora per un valor 15 milions d’euros a més de 60 centres educatius, una inversió que s’incrementarà fins als 26 milions l’any vinent, un 300% més de lo pressupostat en tota l’anterior legislatura..

“L’educació, la cultura i el coneixement –ha ressaltat la representant del Govern-, són la millor caixa d’eines perquè els joves de les Illes estiguin preparats per enfrontar el dia de demà amb garanties, on tothom tingui l’oportunitat de créixer”.

El futur IES de Santa Maria tindrà una superfície total construïda de 4.339 m2, estarà ubicat al costat del CEIP Melcior Rosselló Simonet i tindrà una qualificació energètica “A”, amb l’objectiu, ha mencionat la presidenta,  “d’aconseguir un consum energètic quasi nul i refermar el compromís del Govern amb el medi ambient, les energies renovables i l’eficiència energètica”.