torna

Detall de la notícia

Imatge 3174743

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports commemora el Dia Internacional del Voluntariat amb una exposició fotogràfica del primer premi Art Jove

 

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports organitza, a través de la col·laboració entre la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica i l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), una exposició fotogràfica per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, aquest dimarts 5 de desembre, denominada El voluntariat: una mirada transformadora, l’objectiu de la qual és donar visibilitat al món del voluntariat de les Illes Balears. La intenció és que l'exposició sigui itinerant a totes les Illes Balears durant el 2018.

L’exposició, que s’inaugura aquest dimarts 5 de desembre al centre de cultura la Misericòrdia, a Palma, es produïda per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i compta amb la col·laboració del Consell Insular de Mallorca pel que fa a la seva primera ubicació, on estarà exposada fins al 15 de desembre de 2017. Així mateix també compta amb la col·laboració tècnica de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB).

El voluntariat: una mirada transformadora és un encàrrec de l’Institut Balear de la Joventut, a través del programa cultural Art Jove, al guanyador del primer premi de la passada edició de 2017 del certamen de fotografia, la final del qual es va celebrar a Maó el passat mes de maig. El fotògraf Yago Soria va ser-ne el guanyador amb la col·lecció "Tres Hermanos, Tres Almas Libres" i, a banda de 1.000 € en metàl·lic, va rebre l’encàrrec de realitzar un conjunt de fotografies relacionades amb el món del voluntariat per tal de confeccionar una exposició.

Yago Soria va ser premiat d’entre 10 col·leccions finalistes, elegit pel jurat del certamen de fotografia del programa cultural Art Jove 2017, presidit per Pepe Cañabate i format pels fotògrafs Josep Sampol, Bàrbara Vidal i Tomeu Coll.

La Direcció General de Participació va encarregar al premiat la producció del material fotogràfic per a una exposició relacionada amb el voluntariat a les Illes, amb la finalitat de sensibilitzar la societat sobre aquesta temàtica i fomentar el voluntariat a les Illes Balears. Per aquest encàrrec ha rebut 2.000 €. A més, aquest material s'oferirà a les entitats que formen part del Fòrum del Voluntariat per tal que puguin organitzar exposicions a diferents seus de les Illes Balears.
 
Les despeses derivades del muntatge i producció de l’exposició i de la seva publicitat i difusió són a càrrec de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica.
 
El material lliurat per part del premiat havia d’incloure un mínim de 13 fotografies en blanc i negre que, a més, serviran per dissenyar un calendari del 2018 per part de la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears. Aquesta entitat assumirà totes les despeses derivades del disseny, maquetació i impremta d’aquest calendari.

Jornada tècnica i d’entitats en participació i voluntariat

A més, amb motiu del Dia del Voluntariat, aquest dilluns 4 s’organitza una trobada de feina adreçada als tècnics, responsables i entitats en matèria de participació i voluntariat, en la qual participa el professor Benlloch Sanz, doctor en Dret per la Univeristat Rei Joan Carles de Madrid, i amb la col·laboració de la PLAVIB i la Federació d’entitats locals de les Illes Balears (FELIB). A la jornada s’hi debat la futura llei de voluntariat de les Illes Balears.