torna

Detall de la notícia

Imatge 3174613

La tretzena edició del concurs escolar Consumópolis se centrarà en els missatges publicitaris

Prop de 200 estudiants del centre d’educació infantil i primària Inspector Joan Capó de Felanitx han participat avui en la presentació oficial de la tretzena edició del concurs Consumópolis, el qual té per objectiu sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir d’una manera conscient, crítica, solidària i responsable. Enguany  la competició se centra en els missatges publicitaris i du per lema “En la publicitat: tot s’hi val?”.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyats del director general de Consum, Francesc Dalmau, i del director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, han presentat la iniciativa, promoguda per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) en col•laboració amb els organismes de consum de les comunitats autònomes.

Durant l’acte de presentació de Consumópolis 13 —que s’ha desenvolupat en el marc d’un ambient lúdic i amb activitats participatives i de competició animades per Just i Clara— s’ha remarcat la importància de promoure un consum responsable que contribueixi a canviar el món i fer-lo més solidari i sostenible.

En aquesta edició, el període d’inscripció es tanca el 15 de febrer de 2018 i actualment ja s’hi han inscrit 87 equips (68 a Mallorca, 15 a Menorca i 4 a Eivissa).

Instruccions per participar en el concurs

El concurs s’adreça a alumnes del tercer cicle de primària i tots els cursos de l’educació secundària obligatòria i els docents són les úniques persones autoritzades per registrar-hi equips. Cada equip ha d’estar integrat per 5 alumnes del mateix nivell escolar de participació i un docent que ha de fer de coordinador responsable durant tot el concurs.

Els docents poden inscriure els equips en el portal www.consumopolis.es, on poden accedir a les bases, les instruccions generals de participació i el document d’ajuda. La pàgina és també una eina per estar al dia en matèria de consum responsable i ofereix més de seixanta fitxes pedagògiques, una zona de jocs, el desafiament ConsuQuizz, un tauler d’anuncis i el concurs escolar Consumópolis 13.

La competició està dividida en dues fases. La primera és un recorregut per la ciutat de Consumópolis mitjançant un tauler virtual amb preguntes que els alumnes han de respondre correctament i la segona etapa suposa un treball en equip.

Els equips primers classificats en cadascun dels nivells de participació del concurs escolar Consumópolis 13 a les Illes Balears participaran en la convocatòria nacional.

A més, s’han establert els premis següents:

• Una tauleta tàctil i un diploma de reconeixement per als 5 concursants dels tres nivells de participació.
• Una tauleta tàctil per als docents coordinadors que han classificat el seu equip com a primer classificat de les tres categories —amb un màxim d’una tauleta tàctil per docent coordinador.
• Una memòria USB i un tassó ecològic per a tots els alumnes i els docents coordinadors que acabin les dues activitats del concurs.
• Un diploma de participació per als alumnes que acabin les dues activitats i que no es classifiquin en primer lloc.
• Una tauleta tàctil per als tres centres més participatius en nombre d’equips que han acabat les dues activitats del concurs. Si hi ha empat, el desempat s’ha de resoldre a favor del centre que tengui el valor més alt, resultat de les sumes totals dels equips de cada centre que estan en situació d’empat. Si encara persisteix l’empat, el desempat s’ha de resoldre a favor del centre que abans ha presentat el treball en equip en format electrònic i l’ha ubicat a l’espai virtual assignat prèviament en el portal Consumópolis.

La Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut i la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat han tramès una carta als centres educatius de les Illes Balears, per tal que en aquesta nova edició hi hagi una participació nombrosa i els alumnes puguin demostrar la seva sensibilització envers un consum segur, sostenible i saludable.

A més, les persones interessades poden consultar les bases del concurs en els llocs següents:

- La pàgina web del Portal del Consumidor
http://portalconsum.caib.es
- La pàgina Weib de les Illes Balears
weib.caib.es
- La pàgina web Palma Educa de l’Ajuntament de Palma
www.palmaeduca.cat