torna

Detall de la notícia

Imatge 3174596

La tramitació parlamentària de la llei que prohibirà el consum d'alcohol a menors començarà a principis d'any

La tramitació parlamentària de la llei que prohibirà expressament el consum d’alcohol a menors en l’àmbit de la comunitat autònoma començarà a principis d’any, tal com ha explicat la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, durant el Ple de la Plataforma d’Oci de Qualitat de les Illes Balears, que ha reunit avui matí una vintena de representants de l’Administració pública, la societat civil i la indústria de l’oci.

Ramos ha recordat que la llei, la qual per primera vegada fa referència al consum d’alcohol per part dels menors i incorpora mesures preventives i també per promoure un consum responsable en els adults, forma part del Pla Normatiu per al 2018 i que l’objectiu és que s’aprovi dins el mateix exercici.

Durant  la reunió, la directora general de Salut Pública i Participació també ha explicat que la resolució per la qual es regularà el funcionament de la Plataforma rebrà el vistiplau abans de final d’any. Tot i que inicialment es va plantejar regular aquest organisme col•legiat a través d’un decret, el Consell Consultiu va considerar que la fórmula més adient era la de la resolució, ha indicat Ramos.

De manera paral•lela i amb l’objectiu d’unificar criteris, la Plataforma treballa en un esborrany de model d’ordenança municipal per regular el consum d’alcohol que els ajuntaments podran adaptar a les seves necessitats de manera senzilla. Salut destaca la bona disposició dels ajuntaments en matèria de prevenció.

En el Ple els participants han pogut explicar les tasques que han duit a terme durant l’estiu en matèria de prevenció de consum d’alcohol per part dels menors, han plantejat els aspectes sobre els quals fa falta incidir i han acordat treballar per definir unes línies estratègiques d’actuació que permetin millorar els resultats amb vista a l’estiu.

De manera general, s’ha expressat la necessitat d’escometre la creació d’espais que facilitin un oci saludable gratuït i la indústria de l’oci ha insistit en la importància que les administracions públiques facin complir la llei per evitar la venda d’alcohol a menors.