torna

Detall de la notícia

Imatge 3171280

Els 14 nous habitatges a Formentera de l'IBAVI, premi NAN d'Arquitectura

Els habitatges de l’IBAVI a Sant Ferran de Formentera han guanyat el premi NAN  2017 d’Arquitectura i Construcció al millor projecte de construcció residencial. L’acte de lliurament va tenir lloc a l’hotel Pullman de Barcelona i es varen premiar projectes i materials presentats per equips de tot l’Estat espanyol.

L’edifici prototip de 14 habitatges de l’IBAVI a Formentera destaca per l’eficiència energètica i la baixa contaminació durant la construcció, però en l’edició dels premis NAN 2017 s’ha valorat la vessant de millor d’habitatge plurifamiliar, i no només pel tema ambiental.

El prototip és una de les activitats del projecte europeu contra el canvi climàtic LIFE REUSING POSIDONIA, un projecte de Governança Mediambiental promogut per l’IBAVI i la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, i que té com objectiu oferir dades contrastades a totes les administracions amb competències amb regulació urbanística o ambiental: ajuntaments, consells, governs autonòmics, governs estatals i Comissió Europea.

Exposició en el Casal Solleric

Aquests dies es pot veure l'exposició al Casal Solleric i, aquest divendres dia 1 de desembre, estava prevista la projecció del documental i una taula rodona amb Joan Muñoz i Josep Morata, de la UIB; i Laura Royo, de l'IMEDEA. La taula serà moderada per Carles Oliver, arquitecte de l'IBAVI.

L’exposició vincula patrimoni, arquitectura, i canvi climàtic. La mostra exhibeix la recuperació de l’arquitectura tradicional com a mesura de lluita contra el canvi climàtic, i esborra els límits entre disciplines per proposar una mirada global que entén l’habitatge  com a part de l’ecosistema en el que vivim.

L'exposició romandrà oberta a Palma fins el proper diumenge,  dia 3, desprès d’haver passat per Formentera i Eivissa. A partir del dimarts dia 5 es podrà visitar a Maó, al Claustre del Carme.  A la mostra es presenten les conclusions dels estudis realitzats i, desprès de les Illes Balears, visitarà Barcelona, Sevilla, Madrid, Còrsega, Sardenya, Sicília i Creta, i finalitzarà a París el juny de 2018.