torna

Detall de la notícia

Imatge 3160282

La Conselleria de Cultura inaugura avui l'exposició La Corona d'Aragó dibuixada a l'Arxiu del Regne de Mallorca, amb creacions d'autors de les Illes Balears

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports inaugura aquest dijous 30 a les 19 hores l'exposició La Corona d'Aragó dibuixada a la sala d’exposicions de l’Arxiu del Regne de Mallorca, que es podrà veure fins al dia 30 de juny de 2018.

És una exposició que conté material d'il·lustració, còmic i humor gràfic que pertany a l'Arxiu de la Corona d'Aragó i en la qual, per aquesta ocasió, s'afegeix un apartat dedicat a les creacions d'autors de les Illes Balears que fan referència al període de la Corona d'Aragó, del segle XII al XV.
 
S’hi exposen tant els còmics que tracten el període de la Corona d’Aragó a les Illes Balears com dibuixos originals d’autors com Rafel Vaquer, Alex Fito, Diego Ibáñez, Beatriz Colom, entre d’altres il·lustradors de les Illes Balears que han tractat aquest tema. A més, s’hi poden veure alguns dibuixos inèdits sobre la Corona d’Aragó de la col·lecció Balears. Abans i ara de l’editorial Dolmen i dibuixats per Quim Bou.

A la inauguració hi assistirà la directora general de Cultura, Joana Català. 

La presentació oficial de l'exposició serà el proper mes de gener amb la presència i conferència del director de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, Carlos López. Per primera vegada els dos arxius de titularitat estatal, el de la Corona d'Aragó i l'Arxiu del Regne de Mallorca, fan un intercanvi de posada en comú d'aquestes característiques.