torna

Detall de la notícia

Imatge 3156764

El conseller Negueruela visita als treballadors del programa SOIB Visibles al jaciment talaiòtic Torre d'en Galmés

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha visitat aquest dimecres als 6  treballadors del programa SOIB Visibles, dirigit prioritàriament al col·lectiu d'aturats de més de 45 anys, que han estat contractats pel Consell de Menorca per a l'adequació de jaciments arqueològics a la visita turística.

La trobada, en què també han participat la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral del Govern, Isabel Castro; el director general d'Ocupació i Economia del Govern, Llorenç Pou; el conseller insular d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company i la directora general insular d'Ocupació, Pilar Carrasco, s'ha dut a terme al monument talaiòtic Torre d'en Galmés, lloc en el qual els beneficiaris de SOIB visibles estan duent a terme la seva tasca.

Aquest any el Consell de Menorca ha contractat 21 persones a través del programa SOIB visibles, el que ha suposat una inversió de recursos públics de 222.777 euros.
SOIB Visibles permet a entitats locals com ajuntaments o consells, contractar persones preferentment més grans de 45 anys, aturades de llarga durada o sense prestacions o subsidi d'atur, perquè executin obres i serveis d'interès general o social. Així, el 2017 a Menorca es beneficiaran 78 persones gràcies a aquest programa.

SOIB Visibles 2017

Cal recordar que el SOIB ha destinat 6 milions d’euros per a la convocatòria del programa SOIB Visibles 2017-2018. Aquesta subvenció permetrà la contractació de més de 600 persones a les entitats contractants, un 18% més que l’any anterior. Per Illes, a Mallorca es contractaran 448 persones, a Menorca 78, a Eivissa 76 i a Formentera 3. Des de l’inici d’aquesta legislatura s’hauran pogut beneficiar del programa SOIB Visibles més de 1.500 persones desocupades.