torna

Detall de la notícia

Imatge 3156413

Pilar Costa inaugura el Save Posidonia Forum de Formentera

La consellera de Presidència, Pilar Costa Serra, durant el seu discurs de presentació ha insistit en la necessitat de protecció de la posidònia com element cabdal per a l'ecosistema i biodiversitat de Formentera i de les Illes Balears.

Aquest Forum exemplifica un impuls definitiu en la conscienciació institucional i ciutadana de la importància biològica i ecològica de l’hàbitat més important de les Illes Balears.
2017 és l'Any Internacional de Turisme Sostenible per al Desenvolupament i el Save Posidonia Project demostra el compromís de Formentera i el Govern de les Illes Balears amb el seu entorn.

Efectivament, el turisme és el motor de la nostra economia, però els turistes visiten les illes per disfrutar del seu entorn i del seu paisatge natural. El patrimoni de les Balears no és el turisme, el seu patrimoni són els boscos, el camp, les platges i la posidònia.

Per tot això, des del Govern de les Illes Balears s’han impulsat mesures dedicades a la protecció dels nostres paratges naturals. La protecció de la posidònia a Formentera és un exemple. Les administracions han de vetllar per aconseguir aquest equilibri entre turisme i medi ambient i també aconseguir que el benefici de l’activitat econòmica arribi a tothom. Per això, des del Govern es va impulsar un Impost de Turisme Sostenible per revertir el beneficis del turisme en millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans de Balears.

Des del Govern es seguiran donant passes cap a un desenvolupament turístic sostenible, s’ha d’assolir aquest repte, s’ha de conscienciar per aprofundir en la protecció del entorn i també en fer un ús apropiat dels recursos, sempre cercant l’harmonia entre vesins i turistes, com bona terra i societat d’acollida que són les Illes Balears.