torna

Detall de la notícia

Imatge 3156363

El Comitè de les Regions aprova impulsar les telecomunicacions als territoris insulars

El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol, assisteix a la 125a sessió plenària del Comitè de les Regions, que es desenvolupa els dies 10 i 11 d’octubre a Brussel·les, en la qual s’ha aprovat el dictamen «El futur del MCE ‘Transport’» amb tres esmenes introduïdes pel Govern de les Illes Balears.

En concret, es proposen ajudes addicionals, mitjançant el finançament que ofereix el mecanisme «Connectar Europa» (MCE), per implementar millores en la política de connectivitat marítima amb una dotació econòmica específica per a les illes a causa del cost més gran de les infraestructures submarines. Josep Claverol ha assegurat que «l’objectiu és facilitar la competència real en productes de telecomunicacions perquè l’escassa connectivitat amb el continent no facilita la igualtat de competències entre el territori continental i les regions insulars».

Seguint aquesta línia, des del Govern balear s’assegura que la UE no pot permetre que el caràcter insular allunyi aquestes regions de l’economia de dades. Segons Claverol, «les illes necessitam el compromís d’Europa, no podem quedar al marge de la quarta revolució industrial a causa de la impossibilitat de ser competitius al mercat de l’economia de dades».

Així, en el dictamen «El futur de la política de cohesió després del 2020» s’han aprovat les dues esmenes amb les quals el Govern cerca «augmentar el protagonisme dels territoris insulars dins l’objectiu de la cooperació territorial europea, en particular per a les illes que compartim la mateixa conca marítima, en la mesura en què constitueix un important instrument per reforçar la seva cooperació i integració regional», ha afirmat Josep Claverol.

Finalment, l’executiu balear insisteix en la necessitat d’aprofundir en el desenvolupament perifèric i marítim de la Xarxa Transeuropea de Transport (RTE-T), imprescindible com a element de cohesió amb un creixement econòmic equitatiu i sostenibilitat mediambiental aprofitant el potencial de les tecnologies digitals en el sector del transport.