torna

Detall de la notícia

Imatge 3155129

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports organitza una formació en voluntariat on participen deu joves de set països europeus

Deu joves provinents de França, Itàlia, Alemanya, Hongria, Letònia, Croàcia i el Regne Unit que han començat un projecte de voluntariat europeu a les Illes Balears participaran fins aquest divendres a Palma en una formació organitzada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de la Direcció General d’Esports i Joventut, en el marc del programa comunitari Erasmus + Joventut. L’objectiu d’aquesta acció formativa és introduir el grup en el país d’acollida, donar-li suport en la seva adaptació cultural a l’entorn i proporcionar-li habilitats per realitzar la seva tasca.

Els voluntaris arribats a les Illes Balears participen en projectes finançats pel Servei Voluntariat Europeu (SVE) del programa Erasmus + i impulsats per les entitats Gob Menorca, Institut Municipal d’Educació i Biblioteques de Calvià, Lleure Actiu de Pollença i Ajuntament de Sant Lluís-Associació Molí d’Abaix. Tots els projectes es perllongaran fins als mesos de la segona meitat de 2018.

Avui matí, el director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, s’ha traslladat a l’hotel Horizonte de Palma, on es desenvolupen les jornades, per donar la benvinguda als participants.

Cal destacar que aquesta és la segona vegada que les Illes Balears acullen una formació de voluntariat a l’arribada, reservada per a aquelles comunitats que acullen un mínim de deu voluntaris europeus que coincideixen en les dates d’inici dels seus projectes.
 

El programa de SVE i les Illes Balears

En els darrers 10 anys, una cinquentena de joves de les Illes han realitzat voluntariat internacional i han viscut, a través d’aquesta oportunitat de mobilitat internacional, experiències de desenvolupament personal i d’aprenentatge continu d’un alt valor afegit. De la seva banda, 236 voluntaris d’altres països han participat en projectes SVE desenvolupats a les Illes Balears.

En l’actualitat, a les Illes hi ha 18 entitats acreditades per acollir i/o enviar voluntaris o per coordinar projectes en aquest àmbit, de les quals 14 estan a Mallorca, dues a Menorca i altres dues a Eivissa.


Programa del curs 
 

  Dilluns 20 Dimarts 21 Dimecres 22 Dijous 23 Divendres 24 Dissabte 25
08.30 ARRIBADA DELS PARTICIPANTS Berenar Berenar Berenar Berenar Berenar
09.30 Les meves expectatives SVE/
El meu projecte SVE
Excursió a Sineu
 
Activitat de visibilitat
SVE
 
 
Gr1 Formació lingüística
Catalá
Gr2 Desafiaments i resptes comunicatius
Gr 1 Desafiaments i reptes comunicatius
Gr2 Formació lingüística
Catalá
SORTIDA DELS PARTICIPANTS
11.30 Pausa Pausa Pausa
12.00 Grup 1: Formació lingüística Castellà
Grup 2: Sessió informativa OLS
País d’acollida
 
Taller de Resolució de conflictes-
Gestió de crisis
14.00 Dinar Dinar PIC NIC Dinar Dinar
16.00 La U.E, l’ANE i Erasmus +
Principis del SVE
Drets i deures
Gr. 1: Sessió informativa OLS
Gr. 2: Formació lingüística
Castellà
Fonaments SVE:
Assegurances
 
Aprendre a aprendre: Pla de treball - Quadern d’aprenentatge
 
 
17.30   Pausa Pausa Pausa Pausa
18.00 Recepció I benvinguda
 
 Presentació del
curs i programa
prova de nivell ES CAT
Aprendre a aprendre: Youthpass
 
Avaluació del dia
Aprenentatge Intercultural Panelll d’experiència
 
Avaluació del dia
Conclusions i Avaluació
 
Avaluació del dia
20.00 Sopar Sopar Sopar Sopar Sopar
21.00 Vetllada de benvinguda: dinàmiques de coneixements Vetllada Intercultural Nit d’autogestió Nit d’autogestió Vetllada de comiat