torna

Detall de la notícia

Imatge 3148155

La vida lliure de Marc Recha, amb participació del Govern, s'estrena en el Festival Internacional de Cinema de Gijón

El Govern de les Illes Balears ha participat en el llargmetratge La vida lliure del director català Marc Recha, rodat íntegrament a Menorca, i que competeix aquest mateix cap de setmana, dissabte i diumenge 18 i 19 de novembre, en el Festival Internacional de Cinema de Gijón. La pel·lícula també es presentarà en la secció oficial del Black Nights Film Festival de Tallin (Estònia) el pròxim 25 de novembre.
 
La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur del Govern, acompanyada del gerent de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Jaume Alzamora, d'Andreu Manresa, director general d'IB3, i de Cesc Mulet, de La Perifèrica produccions, han presentat aquest migdia la col·laboració conjunta amb la pel·lícula, hores abans que iniciï el seu recorregut de presentació a festivals de cinema. A l'acte de presentació també hi ha assistit Francesc M. Rotger, director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i Àngela Bosch, coordinadora de la Illes Balears Film Commission.
 
La 55a edició del Festival Internacional de Cinema de Gijón acollirà l'estrena mundial de La vida lliure, el nou llargmetratge de Marc Recha (Un dia perfecte per volarPetit indi). La pel·lícula es presentarà els dies 18 i 19 de novembre dins de la Secció Oficial: Largometrajes i Enfants Terribles. A més, el pròxim 25 de novembre també pugnarà per endur-se el Gran Prix del prestigiós Festival Black Nights de Tallin (Estònia).

Marc Recha escriu i dirigeix aquest relat intimista protagonitzat per Sergi López (Pa negreEl laberinto del fauno) al costat de l’actor mallorquí Miquel Gelabert, la catalana Núria Prims i dels joves actors Mariona Gomila i Macià Arguimbau, que narra el conflicte humà entre l'obligada lluita per la supervivència i l'anhel de llibertat. A través de la mirada d'una nina, la història té com a escenari l'illa de Menorca a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, un període marcat per la fam, el contraban i una epidèmia de grip.

La vida lliure és una producció de Turkana Films i La Perifèrica produccions amb la participació de Televisió de Catalunya  i IB3 Televisió  i el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el Govern de les Illes Balears, a través d’un conveni entre les conselleries de Turisme i Cultura per part de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) i la Illes Balears Film Commission, a més de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports; i també el Consell Insular de Menorca  i la Fundació Foment del Turisme de Menorca.