torna

Detall de la notícia

Imatge 3145636

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports contracta la catalogació del llegat fotogràfic i l'arxiu personal de Toni Catany

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha contractat, a través de contracte menor, el serveis de l’adjudicatària especialitzada en gestió de projectes d’informació i documentació Nuria Amérigo per fer la classificació i catalogació del llegat fotogràfic i  l’arxiu personal de la casa del fotògraf Toni Catany a Barcelona, una feina que s’ha iniciat aquest mes de novembre. Aquesta és la primera fase de la conservació i posada en valor del llegat del fotògraf llucmajorer. La segona fase serà l’any que ve amb la digitalització del seu fons fotogràfic.

 
Aquesta adjudicació esdevé una passa més endavant cap al futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany; això, després que s’hagi feta efectiva aquest passat dimarts la donació gratuïta de la casa familiar del fotògraf per part de la Fundació Toni Catany i que ha assumit el Govern de les Illes Balears perquè la gestioni la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, així com també l’immoble del també fotògraf de Llucmajor Tomàs Monserrat, el qual el Consell de Mallorca acaba de cedir al Govern, i que fins ara era propietat de la institució insular des del 2010.
 
D’aquesta manera, es tanca un període incert perquè el futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany comenci a ser una realitat, quan un tercer immoble, conegut com sa Trinxa, passi a ser propietat també del Govern, el qual disposa el 2018 de 2,3 milions d’euros, dels 4,3 milions que l’Estat va concedir el 2009, per començar a avançar en les primeres fases del projecte.
 
La rehabilitació de les cases per tenir el futur centre i, a la vegada, la posada en valor del llegat fotogràfic de Toni Catany i l’arxiu personal són les dues línies d’actuació prioritàries per part de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, sempre de manera coordinada amb la Fundació Toni Catany i les altres institucions implicades.