torna

Detall de la notícia

Imatge 3144908

Més de 30 tècnics i professors participen de la Formació "Espais familiars: un lloc privilegiat de trobada"

Amb l’objectiu d’aprofundir en l’anàlisi de la parentalitat, a partir de les diferents realitats de famílies que existeixen a cada centre des del 9 de novembre i fins el proper mes de maig la Conselleria d’Educació i Universitat mitjançant la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI) celebra al Centre de Formació de Professorat (CEP) de Palma Jaume Cañellas la Formació: “Espais familiars: un lloc privilegiat de trobada”.

Un total de 31 inscrits entre tècnics superiors d’educació infantil, mestres i membres dels equips d’orientació educativa i piscopedagògica d’atenció primerenca atenció (EAP) que treballen a les escoles infantils públiques de Mallorca, intercanviaran i compartiran experiències al llarg de les distintes jornades de formació.

Les finalitats de la formació van des d’aprofundir en el coneixement del desenvolupament integral de l’infant de 0 a 3 anys fins a dotar d’eines i estratègies per a la intervenció i acompanyament a les famílies o conèixer els criteris de qualitat per aplicar a les activitats amb famílies al llarg del curs.

La formació servirà per analitzar les necessitats dels infants i les seves famílies, l’actitud i rols dels professionals que comparteixen espais familiars i  la qualitat de les activitats que es desenvolupen en aquets espais.

De cara a l’avaluació i certificació final cada participant haurà de dissenyar una activitat final que es farà a cada centre amb les famílies.

Espais familiars com eines de suport

L’Espai Familiar és un servei educatiu per a grups d’infants de 0 a 3 anys, acompanyats d’un adult de referència, ja sigui el pare, la mare o els avis, perquè les famílies puguin compartir l’experiència d’educar els seus fills i filles acompanyats de professionals i els nens i nenes puguin divertir-se i aprendre a relacionar-se. Aquest servei ofereix a les famílies un espai de trobada, d’intercanvi i de suport entre famílies i professionals.