torna

Detall de la notícia

Imatge 3141788

Educació treu a licitació la reforma del CEIP Pintor Torrent de Ciutadella per més de 974 mil euros

La Conselleria d’Educació i Universitat continua treballant en la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears i publica demà al BOIB la licitació de l’obra de millora del CEIP Pintor Torrent de Ciutadella per un import de 974.324 euros.

El Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 aprovat per la Conselleria d’Educació i Universitat preveu a la planificació d’infraestructures per a l’any 2017 la reforma i ampliació del CEIP Pintor Torrent de Ciutadella. Una important actuació forma part dels projectes inclosos al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte té un termini d’execució de 8 mesos, una vegada licitat. 

La reforma i ampliació del centre d’una línia construït l’any 1990 al municipi de Ciutadella donarà per una part, compliment al programa de necessitats respecte a les superfícies i dotació dels centres educatius establertes al Real Decreto 132/2010, de 12 de febrero amb la construcció d’un gimnàs i per l’altra, esmenarà les deficiències del centre en matèria d’accessibilitat i d’instal·lacions. Es tracta d’una actuació llargament reclamada per la comunitat educativa.

Una reforma de quasi 1 milió d’euros

Es tracta d’una important actuació amb un cost de més de 974 mil euros que contempla l’ampliació del centre amb la construcció d’un nou edifici on s’ubicarà un gimnàs amb un magatzem, un nucli de banys i vestuaris amb un bany adaptat i, un despatx. També s’ubicarà al pati una nova pista de bàsquet junt a la de futbol. El projecte té prevista la connexió entre els dos edificis -el nou i l’actual- mitjançant un porxo exterior.  

Aquesta obra inclou també la supressió de les barreres arquitectòniques per millorar la accessibilitat del centre, així com actuacions en les instal·lacions elèctrica i tèrmica, i en els dispositius contraincendis.

Per millorar l’accessibilitat s’instal·larà un ascensor adaptat a l’edifici principal i es faran actuacions per l’adaptació dels itineraris i accessos als dos edificis. 

Totes aquestes actuacions beneficiaran tant als 250 alumnes  actuals com als futurs del centre, i també a la resta de la comunitat educativa.

Una vegada publicat al BOIB totes les empreses interessades poden presentar-se al procés de licitació.

Aquesta actuació per a la millora de l'accessibilitat del centre és una de les obres previstes al Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes per tal de respondre de manera ordenada i objectiva a les nombroses necessitat estructurals que presenten els centres educatius de Balears.